Emma Watson in beeld voor hoofdrol in 'Cinderella'

Daarnaast heeft Kenneth Branagh getekend om te regisseren.

De laatste keer dat we iets over Disneys nieuwste Cinderella-film hoorden, was Kenneth Branagh in onderhandelingen om de film te regisseren en had Disney drie actrices op het oog voor de rol van Assepoester: Saoirse Ronan, Alicia Vikander en Gabriella Wilde.

Nu blijkt dat de regisseur daadwerkelijk getekend heeft voor het project, en dat hij een andere actrice op het oog heeft om de glazen muiltjes aan te doen: Emma Watson.

Deze interpretatie van Cinderella ging van start onder het waakzame oog van Mark Romanek, totdat creatieve verschillen met Disney hem ertoe dwongen te vertrekken. De film is al enige jaren in ontwikkeling, en het scenario is onder handen genomen door onder anderen Aline Brosh McKenna en Chris Weitz.

De film is deel van een cyclus van nieuwe live-action sprookjes en traditionele verhalen. Zo kwam Tim Burtons Alice in Wonderland al uit, draait Sam Raimi’s Oz The Great and Powerful binnenkort in de bioscopen en wordt er gewerkt aan Robert Strombergs Maleficent.

Sinds haar avonturen als Hermoine Granger in de Harry Potter-franchise voorbij zijn, heeft Watson alleen nog films aangenomen die niet speciaal voor een jeugdig publiek gemaakt zijn. Denk maar aan The Perks of Being A Wallflower. Daarnaast heeft ze recentelijk haar werk aan Sofia Coppola’s The Bling Ring afgerond en Darren Aronofsky’s Noah.

De film verkeert op dit moment in pre-productie, en moet in de loop van 2014 in de bioscopen draaien.



NieuwsFilm

meest populair