'The Hobbit: An Unexpected Journey' overschrijdt grens 1 miljard dollar

En is daarmee de vijftiende film ooit die deze grens overschrijdt.

Een paar weken voordat de film digitaal, op DVD en blu-ray uit moet komen, overschrijdt The Hobbit: An Unexpected Journey nog de grens van 1 miljard dollar. In de Verenigde Staten heeft Peter Jacksons nieuwste wandeltocht door Midden-Aarde een mooie 301,1 miljoen dollar bij elkaar gesprokkeld, en wereldwijd nog eens 700 miljoen dollar.

An Unexpected Journey is daarmee de vijftiende film ooit die de grens overschrijdt. In de franchise die zich in Midden-Aarde afspeelt is deze film de tweede die de grens weet te overschrijden. Eerder lukte dat The Lord of the Rings: Return of the King.

Bij die film eindigde de teller op 1,1 miljard dollar. Daarmee is Return of the King de zesde op de lijst van best verdienende films ooit. Regisseur Peter Jackson mag dus tevreden zijn met de resultaten van zijn film, ondanks dat deze door recensenten niet zo positief ontvangen werd.

Op 12 december van dit jaar moet het tweede deel in de Hobbit-franchise, The Desolation of Smaug, in première gaan. Deze wordt nog gevolgd door afsluiter van de trilogie, The Hobbit: There and Back Again, waarvan afgelopen vrijdag bekend werd gemaakt dat deze met een half jaar, naar 17 december 2014, uitgesteld werd.



NieuwsFilm

meest populair