Algemeen

Eerste synopsis voor 'Transformers 4' bekendgemaakt

Daarnaast weten we nu dat de productie zich in Detroit bevindt.

door Jim Pedd op 21.03.2013 om 11:21 in Algemeen
Nu Michael Bay zich klaarmaakt om dit jaar weer een Transformers-film op te nemen, zijn er wat plotdetails over wat alweer de vierde film in de franchise wordt opgedoken. We weten dat er in de film geen personages uit de vorige film te zien zullen zijn en dat Mark Wahlberg de nieuwe cast aanvoert. Daarnaast is volgens Bay zo ongeveer alles in de film opnieuw ontworpen en zullen wat nieuwe robots te zien zijn.

Uit een productiebericht blijkt nu dat de opnames in Detroit plaats zullen vinden. Daarnaast bleken uit dat bericht enkele plotdetails. Volgens het persbericht is de synopsis van de film ongeveer als volgt:

Terwijl de mensheid zich herstelt van de grote schade die aangericht werd in Transformers: Dark of the Moon, zijn de Autobots en Decepticons nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine en machtige groep zakenmannen en wetenschappers proberen de grenzen van de menselijke technologie verder te verleggen dan ooit te voren. Verder zelfs dan ze kunnen beheersen. Daarnaast dient zich een oeroude, krachtige vloek voor de Transformers aan op Aarde. Een episch avontuur en gevecht tussen goed en kwaad, vrijheid en slavernij, breekt los.

Daarmee lijkt het erop dat de film het adagium van Jurassic Park zal volgen. Dat was in die film min of meer het uitgangspunt dat wetenschappers iets konden maken, maar daardoor de vraag vergeten of ze dat wel moesten maken. Zoiets lijkt op te gaan voor de nieuwe Transformers-film, en dat kan wel eens de toon zetten voor de rest van de franchise.

Het zou daarin interessant kunnen zijn als Wahlberg een van die zakenmannen speelt. Maar het kan net zo goed dat hij uiteindelijk gewoon een normaal mens speelt dat gewoon toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Hoe het ook zij, de productie begint nu op gang te komen en over iets meer dan een jaar moet de film al in de bioscopen te zien zijn. Dat is vanaf 27 juni 2014 het geval, als alles volgens planning gaat.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

michaelbay

Avatar

Van dit verhaal krijg ik het nou niet echt warm eigenlijk. Hopelijk maken ze er wat van.
want sinds deel 1 mis ik toch wel echt een goed verhaal.

Darthmar

Avatar

Met dit verhaal kan je alle kanten op.

De zakenmannen - misschien Dinobots, Headmasters ?

de dreiging: Unicorn?

Banned

Avatar

Meh Mark Wahlberg past niet in een Transformers film...

Decepticon

Avatar

Darthmar "de dreiging: Unicorn?"
:E

Ik denk ook dat er een grote kans is dat we Unicron als big baddy kunnen krijgen, maar dat is wel op heel grote schaal.
Ik hoop dat Bay en co ons verrast met iets gaafs, hoeft van mij niet direct Unicron te zijn, maar is wel het meest voor de hand liggend.
Daarmee is er ook een zekerheid van de dode Megatron, die door Unicron herrezen wordt als Galvatron en daarmee ook nieuw speelgoed gepaard gaat. Ik ben dan benieuwd of Starscream weer tot leven wordt gewekt, of dat we dan ook gelijk Cyclonus krijgen, de trouwe rechterhand van Galvatron.

Mark Wahlberg past imo heel goed in een TF film. Het is een goede acteur, metname voor actiefilms en hij is een publiekstrekker, dus ik vind hem goed gecast. Ik ben wel benieuwd wat hij te doen krijgt in de film.

Thiver

Avatar

Wel verstandig om in Detroit te filmen. Die stad ligt toch al half in puin. Hoef je weinig aan te veranderen. :D

Angelater

Avatar

En toen opeens... KABOOM! PKSJJJJJ!!! BAMM!!!! BWAAAA!!!.

HansO30

Avatar

Eens te meer, laten ze weer zien, dat Hollywood blaakt van het Talent... :P. Micheal Bay.. dat die man nog films mag maken? Hij pakt sentiment, kotst erover, verdient daar nog geld mee... en mag vervolgens nog eens hetzelfde doen.

Ik ben benieuwd hoe, het deze keer gaat uitlopen op een fiasco, met flinterdunne plot-lijnen, rondhuppelende blondines en waarbij zelfs een waterkraan kan ontploffen alsof het een kernsplitsing meemaakt.

Darthmar

Avatar

Starscream is niet Cyclonus. Het is onduidelijk wie van de Decepticons in Cyclonus is veranderd (Skywarp of Bombshell) door Unicorn.

Decepticon

Avatar

Darthmar "Starscream is niet Cyclonus. Het is onduidelijk wie van de Decepticons in Cyclonus is veranderd (Skywarp of Bombshell) door Unicorn."
Dat weet ik uiteraard, dat zeg ik ook niet. Ik vraag me alleen af of ze Starscream nog weer terug willen laten komen, als rechterhand op aarde. Hij zal vast niet de leiding krijgen over de Decepticons op aarde.
Of dat ze ook eventueel overgaan op Cyclonus, omdat er nieuwe karakters moeten komen, om ook nieuw speelgoed aan de man te kunnen brengen.
Alle Decepticons in de films, hebben het loodje gelegd, dus ik denk dat we gewoon een compleet nieuwe line-up van Decepticons krijgen.
Dat Megatron straks Galvatron zal worden, is imo wel een zekerheid. Nog een keer Megatron laten opwekken, zal echt ongeloofwaardig worden en daar kan Bay echt niet meer mee aan komen.

Ik denk dat Bay meer actie in de lucht en op/in het water moet laten zien. Die dogfight van Starscream in TF1 is supergaaf!
En Bay had voor TF1 ook een vliegdekschip als TF willen hebben, maar dat liet het budget niet toe. Leuk al die trivia op internet over dat die dingen, die de film niet gehaald hebben.

Unicorn? :E

Frietgezicht

Avatar

Darthmar "
de dreiging: Unicorn?"


Unicorn?Lol,dat zou een gevaarlijke vijand zijn ja:

afbeelding

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Unicorn?Lol,dat zou een gevaarlijke vijand zijn ja:
"


Gek genoeg dacht ik daar ook meteen aan. :E

boudewijn

Avatar

Transformeerde 4 thee best mobiel 2013

Decepticon

Avatar

boudewijn "Transformeerde 4 thee best mobiel 2013"
:?

Chrischzz

Avatar

Detroid is natuurlijk wel Bay's favorite stad..
Dit wordt dan al de 4e film die hij daar opneemt?

Anyhow.. na de draken van TF2 en Tf3 heb ik niet veel hoop voor deze 4e..

Als ze een Unicron erin gaan gooien, dan wordt het weer een over the top alien invasie film.. Er werd toch gezegd dat het juist kleinschaliger ging worden? En tja, onderzoekers met foutgelopen expirimenten.. en zakenlui... Klinkt niet echt bijster orgineel.. Gooi daar de Nascar racer en zijn dikketieten vriendin bovenop en je hebt weer een flinterdun verhaaltje met de onnodige plot gaten en flauwe Bay humor..

Waarbij de tf's maar een bijrol spelen..

Decepticon

Avatar

En Chicago is ook bevestigd als filmlocatie. Die wetenschappers hebben blijkbaar TF technologie in handen gekregen, waarmee ze experimenteren.
Unicron als villain is idd grootschaliger dan is aangegeven wat ze willen maken.
Maar hij hoeft niet lang in de film voor te komen, alleen even om Galvatron te doen opstaan, volstaat al.
Maar ik ben als doorgewinterde fan wel weer heel benieuwd waar Bay mee komt. Ik hoop dat hij de woorden waar maakt, dat ze weer terug willen naar hoe TF1 is gemaakt. Die heeft een goede opbouw van verhaal en spanning en afwisseling van actie en humor.

Pete_027

Avatar

Geen vertrouwen in :N maar laat me graag verrassen.

JamesBond

Avatar

Hopelijk weer Mark Wahlberg de film een beetje overeind te houden... Want het verhaal klinkt gewoon te simpel, ze mogen wel met wat beters komen...

Maarja, wie weet.

Gigan72

Avatar

Op cbm staat dat dit niet de juiste synopsis is volgens de studio is dit niet waar.

Decepticon

Avatar

Gigan72 "op cbm staat dat dit niet de juiste synopsis is volgens de studio is dit niet waar."
Ja idd, Paramount heeft het alweer ontkent. Dat zullen ze in dit stadium van de film denk ik altijd doen. Nu ben ik wel benieuwd waar de synopsis dan vandaan komt.

NieuwsFilm

meest populair