Eerste synopsis voor 'Transformers 4' bekendgemaakt

Daarnaast weten we nu dat de productie zich in Detroit bevindt.

Nu Michael Bay zich klaarmaakt om dit jaar weer een Transformers-film op te nemen, zijn er wat plotdetails over wat alweer de vierde film in de franchise wordt opgedoken. We weten dat er in de film geen personages uit de vorige film te zien zullen zijn en dat Mark Wahlberg de nieuwe cast aanvoert. Daarnaast is volgens Bay zo ongeveer alles in de film opnieuw ontworpen en zullen wat nieuwe robots te zien zijn.

Uit een productiebericht blijkt nu dat de opnames in Detroit plaats zullen vinden. Daarnaast bleken uit dat bericht enkele plotdetails. Volgens het persbericht is de synopsis van de film ongeveer als volgt:

Terwijl de mensheid zich herstelt van de grote schade die aangericht werd in Transformers: Dark of the Moon, zijn de Autobots en Decepticons nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine en machtige groep zakenmannen en wetenschappers proberen de grenzen van de menselijke technologie verder te verleggen dan ooit te voren. Verder zelfs dan ze kunnen beheersen. Daarnaast dient zich een oeroude, krachtige vloek voor de Transformers aan op Aarde. Een episch avontuur en gevecht tussen goed en kwaad, vrijheid en slavernij, breekt los.

Daarmee lijkt het erop dat de film het adagium van Jurassic Park zal volgen. Dat was in die film min of meer het uitgangspunt dat wetenschappers iets konden maken, maar daardoor de vraag vergeten of ze dat wel moesten maken. Zoiets lijkt op te gaan voor de nieuwe Transformers-film, en dat kan wel eens de toon zetten voor de rest van de franchise.

Het zou daarin interessant kunnen zijn als Wahlberg een van die zakenmannen speelt. Maar het kan net zo goed dat hij uiteindelijk gewoon een normaal mens speelt dat gewoon toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Hoe het ook zij, de productie begint nu op gang te komen en over iets meer dan een jaar moet de film al in de bioscopen te zien zijn. Dat is vanaf 27 juni 2014 het geval, als alles volgens planning gaat.



NieuwsFilm

meest populair