Deel opnames 'Transformers 4' in China

Paramount produceert de film samen met twee Chinese productiebedrijven.

Als Michael Bay’s Transformers 4 volgend jaar in de bioscopen uitkomt, zullen we genoeg actie buiten de Verenigde Staten zien. Afgelopen november werkte Paramount er al aan om samen met een Chinees productiebedrijf te kunnen werken aan de film. Zo hoopt de studio de inkomsten in dat land flink op te krikken.

Nu blijkt dat die plannen gerealiseerd zijn. Vandaag kondigde de studio aan samen te werken met China Movie Channel en Jiaflix Enterprises. De productie zal deels plaatsvinden in China en de cast moet deels bestaan uit Chinese castleden.

”Ik ben trots en vereerd dat ‘Transformers’ zo omhelsd is door het Chinese publiek,” vertelde regisseur Bay in het persbericht. ”Ik kijk ernaar uit om samen te werken met China Movie Channel en Jiaflix Enterprises, om meer mensen te kunnen bereiken en hun passie voor die voortgaande verhaal en zijn personages te vergroten.”

Het is niet gek dat Paramount dergelijke plannen heeft. China vertegenwoordigd een groeiende markt, ook voor Amerikaanse films, en daar happen de studio’s graag naar. Dat blijkt bijvoorbeeld al uit de beslissing van Disney om Iron Man 3 in twee versies uit te brengen.

Gisteren werd ook bekend gemaakt dat er opnieuw in World War Z geknipt werd om ervoor te zorgen dat de film in China te zien mocht zijn.



NieuwsFilm

meest populair