'Transformers 4' en 'Interstellar' krijgen IMAX-release

Daarnaast heeft Paramount getekend voor nog 3 IMAX-films.

IMAX Corporation en Paramount Picrues hebben gisterenavond aangekondigd samen vijf films uit te zullen brengen in het IMAX-formaat. Het is van twee van die films al bekend weke dat zullen worden: Michael Bay’s Transformers 4 (26 juni 2014) en de nieuwe film van Christopher Nolan, Interstellar (7 november 2014). Drie titels moeten nog aangekondigd worden.

Nolan zet in ieder geval de traditie voort die hij begon metThe Dark Knight. Interstellar zal namelijk ook opgenomen worden met de speciale 65mm IMAX-camera’s. Ook Bay maakt daar gebruik van.

In het bijbehorende persbericht stelt Rob Moore, de vicevoorzitter van Paramount dat IMAX bij de beste manieren om een film te ervaren hoort. Daarnaast werkt hij al jaren graag samen met alle mensen van IMAX. ”Het voelt als een natuurlijke voortzetting van onze reeds succesvolle werkrelatie. Dat we daarnaast mogen werken met de beste filmmakers van het moment maakt dat we ernaar uitkijken om de spannendste films van de komende jaren uit te brengen,” vertelde Moore.

”We zijn blij onze lange samenwerking met Paramount Pictures voort te mogen zetten. Paramount werkt al jaren op fantastische wijze samen met IMAX om haar films te onderscheiden, en de kijker de kans te geven de beste ervaring te hebben,” vertelde Richard L. Gelfond, CEO van IMAX.

De twee stelden verder dat de kans groot is dat er in de toekomst meer IMAX-films uitgebracht worden door Paramount.



NieuwsFilm

meest populair