Marvel heeft rechten op 'Daredevil' terug

De studio zal waarschijnlijk snel beginnen met het maken van een nieuwe film.

Het lijkt erop dat Marvel de rechten op een van haar populairste personages weer terug heeft. 20th Century Fox maakte in 2003 nog de film Daredevil, en heeft daarna geprobeerd om een nieuwe film over het personage te maken.

Omdat het niet is gelukt die film in productie te krijgen, zijn de rechten op het personage Daredevil nu teruggevloeid naar Marvel. Dit werd vandaag bevestigd door Kevin Feige.

Maar wat betekent dit precies? Het is natuurlijk geen geheim dat Marvel aan een flink aantal films werkt op dit moment. Geruchten doen al enige jaren de ronde dat er films gemaakt zullen worden op basis van Doctor Strange en Black Panther, en recentelijk kreeg Edgar Wrights Ant-Man ook groen licht.

Verwacht mag dus worden dat de studio binnenkort gaat beginnen met het maken van een film over Daredevil. Aangezien de rechten dus terug zijn bij Marvel Studios en Disney, kan aangenomen worden dat er geen duistere versie van het personage gemaakt wordt. Marvel-films hebben immers een zeer specifieke toon, en recentelijk liet Iron Man 3-regisseur Shane Black weten dat Marvel hem ervan weerhield een duistere film te maken.

Desondanks zal het interessant zijn om te kijken hoe het personage ingepast wordt in het Marvel Cinematic Universe. Het zal waarschijnlijk nog enige tijd duren voordat de film er komt.



NieuwsFilm

meest populair