Poll

POLL: De films van Michael Bay

Wordt het Bad Boys, The Rock, The Island of toch een van de Transformer films? Stem zelf!

door Bram de Groot op 28.04.2013 om 08:03 in Poll
Van de regisseur Michael Bay verscheen dit weekend de misdaadfilm Pain & Gain in de Noord-Amerikaanse bioscopen. Aangezien de film pas over enkele maanden in Nederland te zien is, gaan we via onderstaande POLL na welke van zijn eerdere film het meest geliefd is onder de FilmTotaal bezoekers.

Bay kwam voor het eerst in aanraking met film toen hij op 15 jarige leeftijd stage ging lopen bij George Lucas, die op dat moment bezig was met het opnemen van Raiders of the Lost Ark. Na het zien van het eindresultaat besloot Bay regisseur te worden. Met het regisseren van een aantal videoclips, onder meer voor Vanilla Ice en Meat Loaf, muziek- / playboydocumentaires en reclamefilmpjes speelde hij zich in de kijker bij producenten Jerry Bruckheimer en Don Simpson, die Bay de kans gaven voor een eerste echte Hollywood film: Bad Boys (1994). De actiekomedie met Will Smith en Martin Lawrence werd een doorslaand succes. Al snel volgden er grote en succesvolle actiefilms als The Rock (1996), Armageddon (1998) en Pearl Harbor (2001). In 2003 maakte hij met Bad Boys II zijn eerste vervolgfilm en aansluitend verscheen de sci-fi thriller The Island (2005).

In 2007 verscheen zijn eerste verfilming van de Hasbro-speelgoedlijn Transformers. De vliegensvlugge actiefilm Transformers, met onder meer Shia LaBeouf en Megan Fox in de hoofdrollen, kreeg veel kritiek te verduren, maar het scoorde enorme cijfers aan de wereldwijde bioscoopkassa. In 2009 en 2011 volgden de sequels Transformers: Revenge of the Fallen en Transformers: Dark of the Moon. In 2014 moet alweer Transformers 4 verschijnen. Tussendoor maakte hij nog het eerder genoemde Pain & Gain (2013) en er gaan geruchten dat hij na Transformers 4 aan de slag gaat met Bad Boys III.

Op Rotten Tomatoes heeft The Rock met 67% het hoogste percentage. DIt is ook de enige film van Bay die "Fresh" is. Met 20% is het zwakste percentage voor Transformers: Revenge of the Fallen. Financieel gezien boerde Transformers: Dark of the Moon het beste, aangezien het zo'n $1,1 miljard noteerde aan wereldwijde opbrengst. Bays debuutfilm Bad Boys kwam niet verder dan een overigens prima $141,4 miljoen wereldwijd. In totaal brachten de negen films van Bay zo'n $5,6 miljard op aan de mondiale bioscoopkassa.

In totaal kregen de films van de vaak bekritiseerde regisseur 16 Oscranominiaties, vooral op het technische vlak of voor de filmmuziek. De oorlogsfilm Pearl Harbor won in 2002 de Oscar voor "Best Sound Editing". Bay gebruikt in zijn films vaak herkenbare helikoptershots, enorme explosies en opvallend mooie actrices. Ook lijkt hij patent te hebben op het woord "Awesome". Bay sloeg de kritiek ooit eens in de wind met de uitlating: "I make movies for teenage boys. Oh, dear, what a crime."

In onderstaande poll zijn alleen Bays avondvullende films opgenomen. Uiteraard ben je vrij om over alles te discussiëren in de reacties.

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
surveys & polls

Uitslagen eerdere regisseur-POLLS op FilmTotaal.nl: Tim Burton | Christopher Nolan | David Fincher | Steven Spielberg | Martin Scorsese | James Cameron | Quentin Tarantino | Overige uitslagen POLLS

49 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Bad boys boeide me niet zo, The Rock heb ik nog niet gezien, Transformers is leuk, Pearl Harbor is redelijk belachelijk en Armegeddon waarover ging dat weer ? Dus blijft er niet veel over The Island. Heb me daar nog het meeste mee vermaakt met een simpel maar leuk verhaaltje.

jaime91

Avatar

Dit is de makkelijkste poll wat mij betreft. Bad Boys 1 is voor mij de beste daarom kreeg die van mij ook een mooie 8. Smith & Lawrence zijn een top duo. The Rock heb ik nog niet gezien. Armageddon zou ik een 6 1/2 geven, ook prima entertainment maar niet meer dan dat. Bad Boys 2 is echt typisch Michael Bay, over de top actie, vliegende auto's, alles wordt aan gort geschoten en opgeblazen en vergeet het lekker wijf Gabrielle Union :~ niet. Omdat die film wat teveel over de top is, ook wat betreft de humor krijgt die een zesje van me. The Island en Transformers deel 1 zou ik ook nog een 6 kunnen geven en de rest wat daarna komt vind ik onvoldoende tot zeer slecht.

MikeyMo

Avatar

Mensen die bijna 20 jaar later The Rock nog niet hebben gezien :/

En damn wat word ik oud als ik bedenk dat het inmiddels alweer bijna 20 jaar geleden is dat we met Michael Bay kennis maakten :S

JamesBond

Avatar

'The Rock' zonder twijfel...

Angelater

Avatar

Simpel; The Rock.

PRIME

Avatar

Ik wilde The Rock kiezen, maar Armageddon heb ik niet ietsjes hoger staan.

Geweldige films maakt deze man toch.

benjamin

Avatar

Simpel, 'The Rock' (niet toevallig z'n enige film met die 'fresh' is bevonden op RT).

Mas7

Avatar

Zonder twijfel The Rock, alweer uit 1996.

Ik zag de film in de bioscoop met een verjaardagsfeestje, toen ik 12 (!) jaar oud was.

Het verhaal, de setting, de acteurs (!), de pompeuze muziek van Hans Zimmer, de dialogen & de actie maken deze film tot, naar mijn mening, één van de betere actiefilms uit de jaren '90.

Vooral de interactie tussen veteraan Connery (Mason) & Cage (Goodspeed) maakt de film zo goed en zij zijn het, die deze actiefilm naar een hoog niveau brengen. Vooral de dialogen tussen die twee zijn fantastisch:

- Stanley Goodspeed: Hi, I'm an agent with the federal... FBI... Well, my, I'm Stanley Goodspeed.

John Mason: But of course you are.- John Mason: Timeo Danaos et dona ferentes.

Stanley Goodspeed: "I fear the Greeks even when they bring gifts."

John Mason: Ah, an educated man.

[Stanley gives a modest wave]

John Mason: That, of course, rules out the possibility of you being a field agent.- Stanley Goodspeed: You're shooting too close to the rocket! Him, but not the rocket!

John Mason: Any other news, professor?- John Mason: Are you sure you're ready for this?

Stanley Goodspeed: I'll do my best.

John Mason: Your "best"? Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen.

Stanley Goodspeed: Carla was the prom queen.

John Mason: Really?

Stanley Goodspeed: [laadt zijn gun] Yeah.

T+)

Pete_027

Avatar

OMG zijn er zoveel goede regisseurs gaan ze een poll houden over Michael BayO+ , de 'special effects regisseur'.

Gekozen voor The Rock, zijn enige film die van begin tot eind goed is. Verder zijn The Island en Bad Boys 1 nog ok maar de rest is bagger:r

Dat er gekozen is voor T2 & Bad Boys 2:|

spacey

Avatar

The Rock uiteraard. Wat een topfilm is dat!
Weet nog wel dat mijn broer zei dat ik die moest huren. Ik dacht dat hij The Rockateer bedoelde en dacht laat maar, die hoef ik niet te zien. Tot ik er een jaar later achter kwam dat hij The Rock bedoelde. Gekeken en werd weggeblazen :D

Galido

Avatar

The Rock op 1. blijft een film die je keer op keer wilt zien. Ed Harris als badass Smiley face Goed gespeeld!!! Daarna kwam Armegaddon en Pearl Harbor. Prachtige visuele films ook se.


Waarom zoveel commentaar op deze man? Hij maakt toch spektakelfilms die gerant staan op een fijne filmavonden! Moet dan elke film zwaar beladen zijn met dialogen? Of trieste films?

Laat deze man zijn werk doen en nog een paar leuke films maken met prachtige specialle effects!!!

benjamin

Avatar

Galido "Waarom zoveel commentaar op deze man? Hij maakt toch spektakelfilms die gerant staan op een fijne filmavonden! Moet dan elke film zwaar beladen zijn met dialogen? Of trieste films?"


En met trieste films die zwaar beladen zijn met dialogen bedoel je films als The Avengers?

Secret1994goesFilm

Avatar

IK twijfelde tussen the Rock en Dark Moon,
Armagedon heb ik nooit echt volledig gezien ;S weet enkel dat die een bekende cast had...
Uiteindelijk toch voor The Rock gekozen...
Dark Moon heeft superveel Special Effects gebruikt om er een redelijk goede film van te maken.
En de ROck heeft dit zonder SPecial Effects toch een zeer goede film kunnen maken. EN ofcourse ook voor Connery Smiley face

Thiver

Avatar

MikeyMo "Mensen die bijna 20 jaar later The Rock nog niet hebben gezien :/"

Onvoorstelbaar inderdaad. Alleen al voor de muziek zou je de film moeten bekijken.

McRegt

Avatar

The Rock! Wat een film was dat! Ik heb eigenlijk geen idee meer wanneer ik die voor het eerst gezien heb. Ik was 6 toen ie in de bioscoop draaide, dus dat zal hem niet zijn geweest. Ik denk eerste uitzending op tv aantal jaar later, zelfs daar heeft ie blijkbaar ontzettend veel indruk gemaakt :P Kan er nu nog steeds niet genoeg van krijgen O+

McRegt

Avatar

Thiver "Onvoorstelbaar inderdaad. Alleen al voor de muziek zou je de film moeten bekijken."


De muziek van Crimson Tide past in hetzelfde plaatje. Alleen al om de muziek zou je die film moeten hebben gezien.

Thiver

Avatar

McRegt "Ik denk eerste uitzending op tv aantal jaar later..."

Lijkt me niet onwaarschijnlijk. Als er een film is die bizar vaak is uitgezonden, dan is dit het wel.

Hendrix

Avatar

The Rock, zonder twijfel, enige goede film die Bay gemaakt heeft.

spooklift

Avatar

The Island (2005)

Rem

Avatar

The Rock, puur sentiment. En niet alleen dat, het is en blijft een retegoede actiefilm! Eén van de beste actiefilms van het decennium, zo niet de beste. Ik heb eigenlijk alle Bay-films in mijn collectie en snap de kritiek niet zo. Hij doet waar hij goed in is en doet dat in mijn ogen bijna altijd prima. Bij de Transformers gaat hij soms wat uit de bocht, maar verder is hij gewoon een goede regisseur op het gebied van spektakel. Ik vermaak me eigenlijk altijd met zijn films en hij doet het met het plezier. Getuige de humor neemt hij het ook niet allemaal te serieus. Nee, dan 1000x liever Bay dan een Wiseman (Total Recall/Die Hard 4.0) met zijn veel te serieuze, levenloze films, om maar een voorbeeld te noemen. Met Bay is niet zoveel mis, hij doet wat hij goed kan.. mag toch?

Frietgezicht

Avatar

Haha poll is nu al beslist. Terecht The Rock dik op 1. Face/Off, The Rock, Con Air, in die tijd waren de films met Cage wel erg leuk.

McMurphy

Avatar

Verbazingwekkend dat er hier personen zijn die The Rock nog nooit gezien hebben :|. Eigenlijk zou je dan gewoon het recht niet moeten hebben om in deze poll je stem uit te brengen!

Infje

Avatar

The Rock uiteraard. Alhoewel Armageddon dicht bij komt. Ik snap sowieso niet wat iedereen tegen Armageddon heeft? Ik vind dat nog steeds een ontzettend gave film. Cliche, onrealistisch en over de top zeker, maar gewoon genieten.

Goov25

Avatar

The Rock, sowieso. Wat mij betreft 1 van de betere actiefilms; absoluut spektakel :E

N.B.: wat leuk, ik ben de 222e stemmer voor The Rock! :+

Decepticon

Avatar

Rem "The Rock, puur sentiment. En niet alleen dat, het is en blijft een retegoede actiefilm! Eén van de beste actiefilms van het decennium, zo niet de beste. Ik heb eigenlijk alle Bay-films in mijn collectie en snap de kritiek niet zo. Hij doet waar hij goed in is en doet dat in mijn ogen bijna altijd prima...
...verder is hij gewoon een goede regisseur op het gebied van spektakel. Ik vermaak me eigenlijk altijd met zijn films en hij doet het met het plezier. Getuige de humor neemt hij het ook niet allemaal te serieus.
Met Bay is niet zoveel mis, hij doet wat hij goed kan.. mag toch?"
Ja, dat ben ik helemal met je eens, wat gezeur, ook elke keer weer. Zijn films zijn populair en gewild. Als je dat niet aan staat, blijf gerust doorgaan met je gal spuwen, maar ga dan andere films kijken.

Ik vind films van Bay ook geweldig gaaf en kan ook altijd van zijn films genieten.
Maar als TF fan van het eerste uur, heb ik gestemd op Transformers 1. Fantastisch gemaakt.
Maar Bad Boys 1, The Rock en The Island heb ik net zo hoog eigenlijk.

Decepticon

Avatar

MikeyMo "Mensen die bijna 20 jaar later The Rock nog niet hebben gezien :/

En damn wat word ik oud als ik bedenk dat het inmiddels alweer bijna 20 jaar geleden is dat we met Michael Bay kennis maakten :S"
Idd ongelooflijk, The Rock is een must-see actiefilm voor iedereen!!

Ik zat laatst ook al bij de dvd van Bad Boys zijn biografie bij de extra's te kijken. En idd, Bad Boys is alweer van 1995, de tijd gaat hard.

benjamin

Avatar

Decepticon "Ja, dat ben ik helemal met je eens, wat gezeur, ook elke keer weer. Zijn films zijn populair en gewild. Als je dat niet aan staat, blijf gerust doorgaan met je gal spuwen, maar ga dan andere films kijken."


Waarom toch moeten sommige mensen elke keer beginnen over 'gezeur' of 'gal spuwen' zodra iemand niet 100% positief is over iemand? Nog een geluk dat we niet direct bezig zijn met iedereen in het hokje 'fan' of 'hater' te duwen. Andere meningen.

Vorige mening zei jij toch ook dat je de films van Burton niet super vindt bij de poll, waarom is het dan nu 'gezeur' als iemand iets van Bay zegt? Ik lees trouwens niet eens zo veel kritiek deze keer, veel meer reacties op iedereen die eens kritiek hebt (met soms enkele flauwe pogingen om de ander woorden in de mond te leggen zoals Galido).

PRIME

Avatar

benjamin "Waarom toch moeten sommige mensen elke keer beginnen over 'gezeur' of 'gal spuwen' zodra iemand niet 100% positief is over iemand? Nog een geluk dat we niet direct bezig zijn met iedereen in het hokje 'fan' of 'hater' te duwen. Andere meningen.

Vorige mening zei jij toch ook dat je de films van Burton niet super vindt bij de poll, waarom is het dan nu 'gezeur' als iemand iets van Bay zegt? Ik lees trouwens niet eens zo veel kritiek deze keer, veel meer reacties op iedereen die eens kritiek hebt (met soms enkele flauwe pogingen om de ander woorden in de mond te leggen zoals Galido)."


Hou toch op Benjamin. Als er een post is over Bay ben jij een van de eerste die weer loopt te mekkeren. En sorry hoor, je kan het grappig bedoelt hebben, maar als er een artikel is over Michael Bay wordt er al-tijd gejankt over hem. Dat je het in 1 of 2 berichten zet, prima. Maar ik zit al sinds pre-Transformers op deze website en het zijn al-tijd dezelfde mensen. Dus ja, tuurlijk, gooi het maar weer op de ''we hebben allemaal een andere mening'' kaart, maar ik haat Tim Burton en mij zie je ook niet bij elke post van Tim Burton janken over wat voor verschrikkelijke regisseur het is. Het punt is nu wel klaar. Stop met het drukken op Bay artikelen en met het kijken van Bay films. Werkt bij mij ook prima met Burton.

benjamin

Avatar

Weet je, dat niet reageren vind ik ook vermoeiend. Neem nu die trailers van Pain & Gain, vond ik niet zo zwak, mag ik dat dan ook niet zeggen? Of die eerste teaser voor Transformers 3, die was eigenlijk wel prima. En als ik dat wel zeg, waarom zou ik het dan niet mogen als het toch tegenvalt.

Mijn voorstel: vanaf nu geen nodeloze reacties meer. Oké, als je een film gezien hebt of een trailer, kun je je mening geven (het is geen fansite), maar niet constant in elk artikel herhalen hoe slecht Michael Bay wel niet is. Ik zal er zelf op proberen te letten en ik hoop anderen ook.

Aan de andere kant mogen jullie dan wel niet meer anderen woorden in de mond leggen (want neen, ik verwacht geen Godfather van een film over vechtende robotten) of direct beginnen over 'gezeur'. Faire deal?

PRIME

Avatar

benjamin "Weet je, dat niet reageren vind ik ook vermoeiend. Neem nu die trailers van Pain & Gain, vond ik niet zo zwak, mag ik dat dan ook niet zeggen? Of die eerste teaser voor Transformers 3, die was eigenlijk wel prima. En als ik dat wel zeg, waarom zou ik het dan niet mogen als het toch tegenvalt.

Mijn voorstel: vanaf nu geen nodeloze reacties meer. Oké, als je een film gezien hebt of een trailer, kun je je mening geven (het is geen fansite), maar niet constant in elk artikel herhalen hoe slecht Michael Bay wel niet is. Ik zal er zelf op proberen te letten en ik hoop anderen ook.

Aan de andere kant mogen jullie dan wel niet meer anderen woorden in de mond leggen (want neen, ik verwacht geen Godfather van een film over vechtende robotten) of direct beginnen over 'gezeur'. Faire deal?"Prima, maar je weet toch dat niet gebeurd. Berichten over Bay zijn de enige berichten op deze site waar maar twee soorten berichten staan. Fans van Bay, en de haters. En haters gonna hate.

Decepticon

Avatar

benjamin "Vorige mening zei jij toch ook dat je de films van Burton niet super vindt bij de poll, waarom is het dan nu 'gezeur' als iemand iets van Bay zegt? Ik lees trouwens niet eens zo veel kritiek deze keer, veel meer reacties op iedereen die eens kritiek hebt (met soms enkele flauwe pogingen om de ander woorden in de mond te leggen zoals Galido)."
Nee, maar zoals Prime al zegt, het is meestal altijd raak, van dezelfde mensen, die hun gal spuwen, sorry, klagen ;). Daarom is het nu (weer) gezeur.
Ik klaag of zeur niet over Burton (zijn films), ik haalde nu maar eenmaal aan, bij die Poll, dat ik zijn stijl niks vind, zonder ook maar te klagen over details. Dat is het verschil.
Maar net zoals Prime, blijf ik meestal ver weg van Burton zijn films. Laat de 'Bay haters' dan weg blijven bij zijn films en kijk ze dan ook niet (meer).
Ik heb Dark Shadows nog wel gezien en vond die best wel leuk.

starbass

Avatar

Alleen the Rock en The Island zijn echt goed, hoewel transformers 3 toch wel duidelijk de beste van de drie was, is het de puberale humor die deel 1 de das om draait.
Bad boys 1 was wel geinig, maar deel 2 weer te over the top (slecht geschreven dialogen)
Armageddon slaat gewoon nerfgens op, bah

Thiver

Avatar

starbass "...hoewel transformers 3 toch wel duidelijk de beste van de drie was, is het de puberale humor die deel 1 de das om draait."

Had de derde Transformers geen puberale humor? :?

Chrischzz

Avatar

Geen Con Air?

Smiley face

Als je daar de stempel Michael Bay op had geplakt had iedereen het geloofd..

Anyhow..

The Rock natuurlijk..
Blijft een jaren 90 actie klassieker..

Frietgezicht

Avatar

Die 6 mensen die op Transformers 2 stemmen durven dat hier niet eens te melden bij de berichten :E
Als je dan toch van de hele lijst een Transformers-film moet kiezen waarom in godsnaam deel 2.. Crazy

Angelater

Avatar

Frietgezicht "Die 6 mensen die op Transformers 2 stemmen durven dat hier niet eens te melden bij de berichten :E
Als je dan toch van de hele lijst een Transformers-film moet kiezen waarom in godsnaam deel 2.. Crazy"


Omdat het vet-wreed is dat er autobots/decepticons bestaan die last hebben van aambeien en met een wandelstok lopen! F*ck yeah!

AlexDeLarge

Avatar

Ik sla deze maar even over. Bay heeft nog nooit een goede film gemaakt.

YOLO

Avatar

Simpel...The Rock vanwege de Ferrari F355 Spider.

Kid On Motorcycle: Hey man, you just fucked up your Ferrari.
Stanley Goodspeed: It’s not mine.

Symn

Avatar

Moeilijke poll... De man maakt echt alleen maar kutfilms.

Moviemagic

Avatar

Symn "Moeilijke poll... De man maakt echt alleen maar kutfilms."


Maar blijf je ze dan wel kijken om te zien of het kutfilms zijn?

Symn

Avatar

Moviemagic "Maar blijf je ze dan wel kijken om te zien of het kutfilms zijn?"


Ik blijf ze zeker niet kijken, de meeste heb ik 1 keer gezien en daarna nooit meer.

toretto

Avatar

Makkelijke keuze.

1. The Rock (verreweg de beste)
2. Bad Boys
3. Armageddon

Bad Boys 2 was leuk.
Pearl Harbor: De aanval op Pearl Harbor is mooi gemaakt, maar de overige 2 uur van de film :X

Transformers niet zo mijn ding.

sjef

Avatar

Lastig,

ik ben groot fan van michael bay. hij weet precies wat het publiek leuk vind: veel geweld, veel explosies en mooie vrouwen.
ik heb uiteindelijk voor the rock gekozen want die is toch wel de beste van hem. maar ik vond the island en bad boys 1 en 2 ook erg cool. Transformers vond ik alle 3 enorm gaaf qua actie en special effects maar onvoldoende inhoud om een stem te krijgen van mij.

PRIME

Avatar

Symn "Ik blijf ze zeker niet kijken, de meeste heb ik 1 keer gezien en daarna nooit meer."


Dus je blijft ze wel kijken, elke keer als hij een film uitbrengt.

Blockbuster

Avatar

Doe dan toch maar The Rock, met Bad Boys als goede tweede.

Ik dacht dat er wel massaal op Transformers films gestemd zou worden, maar dat valt toch wel nog wel mee.

TheDriver

Avatar

Michael Bay worst director ever>Smiley face

Remco

Avatar

Tja om uit al zijn rommel dan nog een beste film te halen is al een opgave op zich. Ga ik toch voor The Rock hoewel die ook erg dom is als je hem nu ziet. Weer die militaire overtoon constant meer er zit in ieder geval nog wat humor in. Zijn slechtste is denk ik Revenge of The Fallen. Geen plot geen gevoel kortom 3 keer niks

Decepticon

Avatar

Symn "Ik blijf ze zeker niet kijken, de meeste heb ik 1 keer gezien en daarna nooit meer."
Ha, ik moet hier toch echt hardop lachen hoor.
Zoals Prime al zegt, je blijft wel Bay films kijken, waarom, als hij toch alleen maar kutfilms maakt??????

starbass

Avatar

Thiver "Had de derde Transformers geen puberale humor? :?"


kan ik me niet meer zo goed herinneren, dus zal in ieder geval niet zo ergerlijk zijn geweest als in de eerste twee films.. :D

(met als "hoogtepunten" bijvoorbeeld in deel 1 dat verstoppertje spelen in de tuin, in deel twee waren de 'ouders' nog verschrikkelijker en ook die fembot was echt slecht)

NieuwsFilm

meest populair