Don Cheadle gelooft in 'War Machine'-spinoff

Misschien kan hij gewoon het stokje overnemen van Robert Downey Jr.?

Don Cheadle speelt sinds Iron Man 2 de rol van James ‘Rhodey’ Rhodes. In die film was hij nog War Machine, maar in Iron Man 3 kreeg zijn pak een nieuwe naam: Iron Patriot. Nu lijkt het erop dat hij mogelijk zijn eigen film zal krijgen.

Tijdens een interview met Empire Magazine ging hij in op de potentiële standalone War Machine-film. ”Toen we spraken over de War Machine spin-off, keken we naar het vertrekpunt van de film,” vertelt Cheadle.

”Het kan zijn dat hij er in zijn eentje op uit trekt, en een missie op zich neem waarvan hij gelooft dat het zijn morele verantwoordelijkheid is om die op zich te nemen. Het is tegen het overheidsbeleid, maar doet het toch. Wat gebeurt er als hij dan daar is, en oneervol ontslagen wordt? Als hij het pak nog heeft, of Tony hem een nieuw pak bouwt?”

Vervolgens ging hij nog verder in op de mogelijke spin-off. ”En nu staat hij er ook alleen voor, maar nog erger dan Tony, omdat hij voortvluchtig is. Als we het willen doen, denk ik dat de beste manier om hem te maken, is er een duistere film van te maken. Dichterbij de eerste Iron Man, hoe het begon. Erg diepgeworteld en zeer realistisch.”

Het lijkt erop dat Cheadle er dus goed over nagedacht heeft, maar of de War Machine-film er gaat komen is niet bekend. Zo is er nooit een bericht van Marvel gekomen dat de film er zal komen. Of Cheadle een film kan dragen hoeft in ieder geval geen probleem te zijn, hoewel de aanwezigheid van Robert Downey Jr. in de film (die toch noodzakelijk zal zijn) de aandacht van hem af zal leiden.

Belangrijk om te onthouden is in elk geval dat Cheadle getekend heeft voor veel meer Marvel-films. Hij vertelde zelf dat het er zeven waren, waarvan hij er dus nog maar twee heeft gemaakt. Als Downey Jr. niet bereid is om nog eens te tekenen bij Marvel (waar gemengde berichten over uitkomen), kan het zijn dat Cheadle zijn plaats overneemt in The Avengers.

Wat vinden jullie? Zouden jullie graag een War Machine-film willen zien? Of dat Cheadle het stokje van Robert Downey Jr. overneemt?

NieuwsFilm

meest populair