Michael Fassbender speelt 'Macbeth'

Wederom moet het befaamde Shakespeare stuk eraan geloven.

Vroeg of laat eindigt elke jonge acteur tegenwoordig, zo lijkt het wel, in een rol van Macbeth. Recentelijk speelde James McAvoy de rol nog in een toneelstuk en een boel andere acteurs hebben de rol ook gespeeld, zoals Orson Welles en Sam Worthington. Nu lijkt het erop dat ook Michael Fassbender zich in dat indrukwekkende rijtje mag voegen.

Regisseur Justin Kurzel heeft de acteur gecast in de rol voor zijn adaptie van het Shakespeare verhaal. Daarbij baseert hij zich op een scenario van Todd Louiso en Jacob Koskoff. Volgens Screen Daily is het scenario erg populair in Hollywood, vooral met Fassbender in de hoofdrol.

Kurzel heeft het plan de film later dit jaar te regisseren. Het verhaal volgt de ambitieuze Schotse heer die de troon weet te veroveren met behulp van zijn echtgenote en drie heksen. Het verhaal speelt zich af in de elfde eeuw, en naar het schijnt is het de bedoeling dat de acteurs en actrices de zinnen die Shakespeare heeft opgeschreven letterlijk zullen uitspreken. Wel zijn enkele grote vechtscènes toegevoegd, en hoogst waarschijnlijk ook emmers vol bloed, zoals bij de afgelopen adapties ook al het geval was.

Fassbender werkt op dit moment aan X-Men: Days of Future Past en is dit jaar te zien in Frank, Twelve Years A Slave, The Counselor en een van de aankomende films van Terrence Malick.



NieuwsFilm

meest populair