Hans Zimmer componeert muziek 'Interstellar'

Wederom werkt hij samen met Christopher Nolan.

Het komt niet bepaald als een verrassing, maar Hans Zimmer zal de muziek van de nieuwste film van Christopher Nolan componeren: Interstellar. Eerder werkten ze samen aan films als Inception en de Dark Knight trilogie.

Gisteren spraken de mensen van Collider met Zimmer over de muziek van Zack Snyders Man of Steel, die hij ook gecomponeerd heeft, en aan het einde van het interview onthulde hij dat hij ook de muziek van Interstellar zou componeren.

”Ik heb al iets geschreven… ik werk er nog aan. Dus ja, we zijn begonnen,” antwoordde Zimmer op de vraag van Collider.

Dat hij al begonnen is met componeren is enigszins verrassend, omdat de film pas in de loop van november 2014 in de bioscopen moet draaien.

Van Interstellar weten we nog niet veel, behalve dat het een science fiction-film moet worden, die bedacht is door Jonathan Nolan. Het scenario is uiteindelijk herschreven door zijn broer Christopher, die de film ook regisseert. Deze is gebaseerd op een wetenschappelijke theorie van Kip S. Thorne, en zal een ”heroïsche interstellaire reis naar de verste uithoeken van onze wetenschappelijke kennis” tonen.

De cast van de film bestaat uit onder naderen Michael Caine, Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jessica Chastain. De film draait vanaf 6 november 2014 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair