Poll

POLL: De films van Guy Ritchie

Wordt het een van zijn Sherlock Holmes-films, 'Snatch.', 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' of...? Kies zelf!

door Bram de Groot op 09.06.2013 om 07:46 in Poll
De Britse regisseur Guy Ritchie hield zich de afgelopen jaren vooral bezig met de grote Hollyoodfilms rond 's werelds bekendste detective Sherlock Holmes. Hij wist zijn naam echter groot te maken via een reeks stevige misdaadfilms. Via onderstaande Poll kijken we of een van deze misdaadfilms meer favoriet is bij de FilmTotaal bezoekers dan Ritchies meest recente blockbusters.

In 1995 wist Ritchie zich met de korte film The Hard Case in de kijker te spelen. De Engelse producent Trudie Styler was overtuigd en financierde Ritchies volgende film Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998), die niet alleen voor Ritchies doorbraak zorgde. Ook acteurs Vinnies Jones en vooral Jason Statham hebben veel te danken aan de stevige misdaadfilm. Met een productiebudget van een kleine $1,5 miljoen wist het de harten te stelen van vele filmliefhebbers en het werd zelfs genomineerd voor een BAFTA voor Beste Britse Film. Niet lang daarna volgde het vergelijkbare, maar daarom niet minder vermakelijke Snatch. (2000). Mede door de rollen van de sterren Brad Pitt en Benicio del Toro bereikte de R-rated misdaadfilm een groter publiek en scoorde het wereldwijd een nette $90 miljoen.

De vreemde misstap met de romkom Swept Away, waarin zijn toenmalige vrouw Madonna de hoofdrol had, bleef nog lang na galmen, aangezien het niet alleen in 2003 zeven Razzie Awards-nominaties (5 x winst, waaronder "Worst Director" en "Worst Picture") kreeg, maar ook in 2005 ("Worst 'Drama' of Our First 25 Years") en 2010 ("Worst Actress of the Decade" en "Worst Picture of the Decade") eindigde het op de nominatielijst van de tegenhangers van de Academy Awards. In 2005 keerde hij - gelukkig - terug in het misdaadgenre. De film Revolver, met wederom Jason Statham, kon het de hoge verwachtingen echter niet waarmaken. Het kwam ook niet verder dan een uiterst magere $7 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa. Ondanks dat de opvolger RocknRolla het op vele vlakken een stuk beter deed, leek Ritchie zijn "mojo" een beetje kwijt te zijn.

Niet veel later wist hij alles weer recht te zetten door te verrassen met de blockbuster Sherlock Holmes, die niet alleen goed scoorde bij de critici, maar ook nog eens een dikke $500 miljoen ophaalde aan de bioscoopkassa's. Uiteraard was het succes mede te danken aan de topcast, die bestaat uit namen als Robert Downey, Jr., Jude Law, Rachel McAdams en Mark Strong. Twee jaar later draaide de opvolger Sherlock Holmes: A Game of Shadows al in de bioscoop. Het presteerde vergelijkbaar met de voorganger.

Op Rotten Tomatoes heeft Lock, Stock and Two Smoking Barrels met een redelijke 76% het hoogste percentage. Met 5% voor Swept Away en 17% voor Revolver zijn deze films veruit het meest "Rotten" op RT. Financieel gezien boerde Sherlock Holmes: A Game of Shadows het beste, aangezien het een prima $545,4 miljoen noteerde aan wereldwijde opbrengst. De romkom Swept Away is Ritchies financieel minste film, aangezien het niet verder kwam dan een bijzonder magere $600.000 wereldwijd. In totaal brachten de zeven films van Guy Ritchie bijna $1,2 miljard op aan de mondiale bioscoopkassa.

Alleen Ritchies Sherlock Holmes (2009) wist twee - niet verzilverde - Oscar-nominaties te bemachtigen, namelijk voor "Best Achievement in Art Direction" en "Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score" voor het werk van Hans Zimmer. Ritchie is op dit moment verbonden aan titels als The Man from U.N.C.L.E., Treasure Island en The Cannonball Run. Geen van de films lijkt op dit moment in productie te zijn.

In onderstaande poll zijn alleen Ritchies bioscoopfilms opgenomen. De korte films en tv-film Suspect (2007) die hij regisseerde zijn niet meegenomen. Uiteraard ben je vrij om over alles te discussiëren in de reacties.

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
survey service

Uitslagen eerdere regisseur-POLLS op FilmTotaal.nl: Oliver Stone | Joel en Ethan Coen | Michael Bay | Tim Burton | Christopher Nolan | David Fincher | Steven Spielberg | Martin Scorsese | James Cameron | Quentin Tarantino | Overige uitslagen POLLS

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Latig. Ik vind beide Sherlock Holmes-films geweldig! Ben toch voor 'Sherlock Holmes: A Game Of Shadows' gegaan Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Snatch of Lock Stock natuurlijk,niet meer dan logisch. Ik heb toch maar voor die laatste gekozen.

movieboy

Avatar

Ben voor Sherlock Holmes (2009), de rest was allemaal ook zeer goed.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Snatch of Lock Stock natuurlijk,niet meer dan logisch. Ik heb toch maar voor die laatste gekozen."


Same here. Tot nu toe geen enkele stem voor Swept Away, lijkt mij niet meer dan logisch als dat zo zou blijven.

Angelater

Avatar

Snatch voor mij :W

roslarp

Avatar

Natuurlijk snatch voor mij mijn eerste Guy Richie film Lock stock and two smoking barrels helaas nog niet kunnen zien dus daarom voor mij snatch

SeanDeNiro

Avatar

Snatch, vanzelfsprekend.

ThinkTwoTimes

Avatar

Ik ben niet echt voor zijn Sherlock Holmes films. Veel te vrije invulling van het personage. Ze hebben er simpel weg een actieheld van gemaakt en ze hadden beter een oorspronkelijk verhaal (die zitten echt goed in elkaar) genomen zoals de BBC-versie Sherlock doet (wat trouwens een top reeks is). Pluspunten: De films hebben de energie van echte avonturenfilms zoals bijvoorbeeld: Pirates of the Caribbean en de acteurs speelden met grote overtuiging. De setting van het oude Londen was ook mooi gedaan. Komt er eigenlijk nog een deeltje drie?

Dan maar gestemd op 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels'.

SanneWinchester

Avatar

Lastige deze! toch maar voor Snatch gegaan want dat is toch mijn ultieme favoriet.

Hancock

Avatar

Het zat er aan te komen dat de meeste voor de 2 clasicers gaan.
Die ook echt meesterlijk waren / zijn.
Maar ik heb zwaar genoten van Sherlock Holmes 2
Dus daar zal mijn keus op vallen.

:+

McGraig

Avatar

Ik mis nog een Poll qua overleden filmmakers als Orson Welles, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Lean, Cecil B.DeMille, William Wyler, John Huston, Charlie Chaplin, Sydney Lumet..... de lijst van nog actieve regisseurs wordt niet echt interessanter. Guy Ritchie maakt een snelle start met Lock, Stock and two Smoking Barrels en Snatch maar daarna was alleen de eerste Sherlock Holmes nog wel aardig.
Paul Verhoeven?????????????

geertvdheide

Avatar

McGraig "Ik mis nog een Poll qua overleden filmmakers als Orson Welles, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Lean, Cecil B.DeMille, William Wyler, John Huston, Charlie Chaplin, Sydney Lumet..... de lijst van nog actieve regisseurs wordt niet echt interessanter. Guy Ritchie maakt een snelle start met Lock, Stock and two Smoking Barrels en Snatch maar daarna was alleen de eerste Sherlock Holmes nog wel aardig.
Paul Verhoeven?????????????"

Er zijn nog vele andere mogelijkheden voor de poll, en het hoeft ook niet telkens een regisseur te zijn. Beste film van een jaar, beste film met bepaalde acteur, beste film die zich in Parijs afspeelt, enz, enz.

Bij je suggesties zitten een aantal leuke, maar ook een aantal waar misschien minder animo / bekendheid voor is. De iets recentere polls doen het volgens mij beter.

On topic: Lastige keuze deze week. Ik vind Lock Stock en Snatch toch origineler en toffer dan de Sherlock Holmes films, hoewel die ook zeer vermakelijk zijn. De andere opties zijn eigenlijk allemaal stukken minder. Revolver heb ik laatst gezien; vond de eerste helft matig en de tweede helft slecht. En buitengewoon vaag. Ritchie heeft overduidelijk vrij vroeg in zijn carriére gepiekt, een beetje net als M. Night Shamalymalamadinges. Ook eentje van wie telkens de verwachtingen nog weer hoog zijn, en de teleurstelling daarna groot.

Zelf uiteindelijk gekozen voor Lock, Stock & Two Smoking Barrels. Wie 'm nog niet gezien heeft en houdt van misdaad / actie / komedie, gaat dat zien. Idem voor Snatch.

Orangey

Avatar

McGraig "Ik mis nog een Poll qua overleden filmmakers als Orson Welles, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Lean, Cecil B.DeMille, William Wyler, John Huston, Charlie Chaplin, Sydney Lumet..... de lijst van nog actieve regisseurs wordt niet echt interessanter. Guy Ritchie maakt een snelle start met Lock, Stock and two Smoking Barrels en Snatch maar daarna was alleen de eerste Sherlock Holmes nog wel aardig.
Paul Verhoeven?????????????"


Daar ben ik het helemaal mee eens! :W

wallace

Avatar

Ik heb voor Snatch gestemd. Dat was de eerste film die ik van Ritchie keek.
En blijft voor mij ook de geniaalste.

JVD

Avatar

Snatch, met kop en schouders boven de rest imo...Ongelooflijk goed die film 8-)

Asyrian

Avatar

Sowieso Snatch, hoewel ik Lock, Stock and Two Smoking Barrels ook goed vond.

Heb de Sherlock Holmes films nooit echt leuk gevonden.

KeesjeNL

Avatar

Eerlijk antwoord geven graag, wie van jullie heeft op Sherlock gestemd en Snatch en de andere films niet eens gezien? Btw, mijn keuze valt absoluut op Snatch.

starbass

Avatar

Vonde de eerste Sherlock Holmes wel leuk, maar na het zien van Sherlock de BBC serie viel de tweede film toch tegen.

Maar Snatch blijft toch de topper!

Steve-O

Avatar

Spijtig genoeg heb ik maar bar weinig van hem gezien en zal daardoor ook niet stemmen. Zou Sherlock Holmes namelijk zeker niet bovenaan de lijst willen zien staan als de poll eenmaal besloten is. Vond dat maar een erg matige film en het vervolg heb ik uitgezet, niet te bekijken.
Ik heb films als Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch. maar eens in de watchlist gezet :P Ga ze zeer binnenkort bekijken :Y

Frietgezicht

Avatar

KeesjeNL "Eerlijk antwoord geven graag, wie van jullie heeft op Sherlock gestemd en Snatch en de andere films niet eens gezien? Btw, mijn keuze valt absoluut op Snatch."


Er zal toch niemand zijn die op Sherlock stemt terwijl die Snatch en/of Lock Stock gezien heeft?Crazy.
We bij elke poll verbazing hoeveel mensen de beste film(s) van een regisseur niet gezien hebben.

Deuf

Avatar

Lock Stock krijgt mijn stem.
Ik heb het idee dat (vooral) Snatch, maar ook Reveolver en RocknRolla dezelfde vertellingen zijn.
Ongeveer dezelfde film , maar met meer budget, meer sterren en meer gecomplimenteerd verhaal.

Maar met de Sherlock Holmes films heeft hij wel aangetoond dat hij meer in zijn mars heeft.

SilentF0rce

Avatar

Ik kan geen genoeg krijgen van films als Snatch, Lock, Stock & Two Smoking Barrels en Rock N Rolla. Ik vind het erg jammer dat hij zich nu richt op typische Hollywood-films :(

Muufley

Avatar

Dit zou een no-brainer moeten zijn voor elke echte filmliefhebber: "Snatch" en dan "Lock, Stock and Two Smoking Barrels". Sherlock komt hier niet aan te pas (de tweede sherlock is zelfs een ronduit slechte film), dat zijn films voor de sheeple in vergelijking met zijn vroeger werk.

KeesjeNL

Avatar

Frietgezicht "Er zal toch niemand zijn die op Sherlock stemt terwijl die Snatch en/of Lock Stock gezien heeft?Crazy.
We bij elke poll verbazing hoeveel mensen de beste film(s) van een regisseur niet gezien hebben."
Het zou in hoofdletters bij elke poll moeten staan, stem NIET als je niet minimaal de helft heb gezien waarop je kan stemmen. Ik irriteer me er bij elke poll weer aan dat nieuwe films vaak winnen omdat grut nog te jong of ongeïnteresseerd is in oude films. In dit geval wint Snatch (gelukkig), maar eigenlijk zou meer dan 60% moeten gaan naar die film.

B@chelor

Avatar

Snatch.
Ik wist niet dat Revolver het zo slecht heeft gedaan aan de BO. Eerlijk, ik heb 'm wel gezien destijds, maar heb geen idee meer waarover de film ging, haha. Kan geen enkele scene voor ogen halen.

Blockbuster

Avatar

Welke persoon heeft op Swept Away gestemd? O+

Blockbuster

Avatar

Ik heb nog een suggestie voor de FT poll: de films van Robert Zemeckis.

Ik denk dat deze net zo lastig wordt als die van Tim Burton: alleen maar meesterwerken.

Alvast mijn Top 5:

1 Back To The Future
2 Who Framed Roger Rabbit?
3 Forrest Gump
4 Cast Away
5 What Lies Beneath

Frietgezicht

Avatar

Blockbuster "Ik heb nog een suggestie voor de FT poll: de films van Robert Zemeckis.

Ik denk dat deze net zo lastig wordt als die van Tim Burton: alleen maar meesterwerken.

Alvast mijn Top 5:

1 Back To The Future
2 Who Framed Roger Rabbit?
3 Forrest Gump
4 Cast Away
5 What Lies Beneath"


Lol,wtf.

Zullen we nu allemaal elke keer suggestie doen voor een regisseur over wie we een poll willen plus alvast de top?

Waarom geen poll met veel regisseurs zodat we kunnen stemmen over wie we een poll willen O+

Blockbuster

Avatar

Frietgezicht "Lol,wtf.

Zullen we nu allemaal elke keer suggestie doen voor een regisseur over wie we een poll willen plus alvast de top?

Waarom geen poll met veel regisseurs zodat we kunnen stemmen over wie we een poll willen O+"


Ja, doe dat maar: een poll wie wij in de volgende poll willen hebben. :D

Maar Robert Zemeckis kan zeker interessant worden. Ik denk dat dat een close-call wordt. Want bij Guy Ritchie weet iedereen ook al bij voorbaat dat Snatch en Lock, Stock... op 1 en 2 gaan eindigen.

NieuwsFilm