David S. Goyer over 'Justice League'

Misschien neemt Warner wel de omgekeerde weg van Marvel.

Nu Man of Steel een geweldig openingsweekend heeft beleefd in de Verenigde Staten en langzaamaan in steeds meer landen te zien is, krijgen scenarist David S. Goyer en regisseur Zack Snyder flink wat media-aandacht. Die richt zich op dit moment bovenal op de toekomst van het DC filmuniversum, die er op dit moment erg positief uitziet.

Goyer ging in een nieuw interview dieper in op wat er volgens hem zal komen na Man of Steel, en dan bovenal met betrekking tot Justice League.

Vanaf hier komen de spoilers.

De scenarist ging in eerste instantie vooral in op een easter egg die in Man of Steel te zien is. Tegen het einde van de film valt het logo van Wayne Enterprises te zien op een satelliet. ”Eigenlijk wist ik helemaal niets van dat Wayne Enterprises logo. Het LexCorp logo stond in het scenario, maar dat van Wayne niet. Toen ik het zag dacht ik, ‘oh, dat is cool’. Maar Zack en ik zijn grote fanboys in dat opzicht, terwijl Chris [Nolan] dat niet is. Ik bedoel, we kunnen naar veel dingen verwijzen, maar Chris houdt daar niet van.”

Vervolgens ging hij in op de rest van het universum. ”Dit is gewoon, weet je, het beginpunt van een groter DC universum. Dit is een gedeeld universum, waarin Lex Luthor bestaat, en Bruce Wayne. We hebben ook al S.T.A.R. Labs genoemd en de intentie is, als de film goed ontvangen wordt, we vanaf dit moment andere personages introduceren. Uiteindelijk hoopt Warner Brothers natuurlijk een ‘Justice Leage’-film te maken en misschien zul je bepaalde personages in meerdere films zien. Ik denk dat Warner mogelijk juist niet de weg van Marvel wil volgen. Dan zou eerst de groepsfilm uit moeten komen en vervolgens pas de spin-off.”

Dat Marvel besloten heeft om eerst alle personages te introduceren, voordat ze samenkwamen in The Avengers, was om een goede reden. Zo hoefden de personages niet meer geïntroduceerd te worden in die film, waardoor er meer ruimte voor het verhaal was. Warner zal dus met een goed scenario moeten komen, waarin tegelijkertijd een grote gezamenlijke missie plaatsvindt, en alle personages geïntroduceerd worden.

Dat zal mogelijk al heel snel gebeuren. Gisteren konden we lezen dat Man of Steel 2 mogelijk volgend jaar al in de bioscopen zou draaien, en Justice League al in 2015.



NieuwsFilm

meest populair