Armie Hammer skeptisch over 'Justice League'

Hij zou oorspronkelijk Batman spelen, toen er in 2007 nog sprake van de film was.

Zack Snyders Man of Steel gooit hoge ogen in de internationale box office, en sinds de release van zijn film wordt er weer volop gespeculeerd over Justice League. Deze superheldenfilm à la The Avengers, moet een allegaartje van de grootste DC superhelden worden, aangevoerd door Superman (Henry Cavill). Nu komt er een kritische noot over de film vanuit een hoek die we niet meteen verwacht hadden: Armie Hammer.

De acteur was in 2007 nog verbonden aan de eerste poging van Warner Bros. om een Justice League-film van de grond te krijgen. Toen zou hij de rol van Batman spelen. Helaas was er toen een opstapeling van verschillende problemen, die ertoe leidden dat de film niet gemaakt werd. Nu kreeg BleedingCool de kans om nog eens met Hammer te spreken over de Justice League-film. Allereerst werd hem gevraagd of hij alsnog in de film te zien zou willen zijn.

”Ik weet het niet man, dat was voordat Marvel kwam. Het lijkt er niet op dat de film zo goed uitgevoerd kan zijn als die van Marvel. Wat zij hebben gedaan is geweldig. Eerst hebben ze een fanschare verzameld voor elk van de individuele personages en hen vervolgens samen in één film gezet, zodat je mensen had die fans waren van Thor, mensen die fans waren van Hulk en fans van Iron Man, die allemaal naar deze ene gigantische film kwamen. Dat was een geweldig idee.”

Verder vertelde Hammer waarom de film uiteindelijk niet doorging. Deze zou oorspronkelijk in Australië opgenomen worden, maar toen waren daar verkiezingen. ”Toen veranderde de Premier de regels voor belastingvoordelen waarvan we anders gebruik hadden kunnen maken, en toen was er de schrijversstaking in Amerika, zodat we niets aan het scenario konden veranderen, en dat terwijl iedereen toen dingen wilde veranderen, dus… het was een perfecte storm.”

En hoe zou deze er uiteindelijk uit zijn gaan zien? ”Het zou de perfecte combinatie zijn geweest, van het realisme van de Dark Knight films, gecombineerd met geweldige details en een beetje de sfeer van de Star Trek films.”

NieuwsFilm

meest populair