David S. Goyer verdedigt geweld in 'Man of Steel'

Daarnaast schrijft hij mogelijk mee aan Justice League.

Scenarist David S. Goyer, die op dit moment werkt aan Batman vs. Superman, en ook al deels verantwoordelijk was voor Man of Steel ging tijdens een interview in op het controversiële einde van de film. Dit zou volgens veel mensen te gewelddadig zijn geweest, met honderdduizenden doden.

In de stripboeken is Superman (in de film gespeeld door Henry Cavill) iemand die zo min mogelijk slachtoffers probeert te maken, maar in de films hoeven we dat echt niet van hem te verwachten, vertelde Goyer. "We wisten eigenlijk al meteen dat dit controversieel zou worden. Het is niet zo alsof we onszelf voor de gek hielden, en we deden het niet om gewoon cool te zien. Voor ons gevoel, in het geval van Zod, wilden we het personage in een onmogelijke situatie plaatsen en hem dwingen een onmogelijke keuze te maken."

"Dit is een gebied, en ik heb ook stripboeken geschreven, waarop ik het niet eens ben met sommige van mijn mede stripboekenschrijvers - 'Superman doodt niet'. Het is een ongeschreven regel, en daar geloof ik niet in. Ik geloof dat als je voor film of televisie schrijft, je niet op dat soort regels kunt vertrouwen."

"Dus de situatie was, Zod zegt: 'Ik ga niet stoppen totdat je me vermoordt, of ik jou vermoord'. De realiteit is dat geen enkele gevangenis op de planeet hem vast kon houden, en in onze film zou Superman niet gewoon naar de maan kunnen vliegen. Op een bepaalde manier was onze film ook Superman Begins, hij is niet echt Superman tot het einde van de film. We wilden dat hij de ervaring had van het nemen van een leven, zodat hij die in de volgende film mee kon nemen. Omdat hij Superman is en mensen hem tot een idool maken, moet hij aan een hogere standaard gaan voldoen."

Overigens werd Goyer ook gevraagd of hij mogelijk mee zou werken aan de aankomende Justice League-film, waarop hij als volgt reageerde: "Zou kunnen, kan ik niet op ingaan."

Tot slot vroegen we jullie enige tijd geleden in een artikel waarin regisseur Zack Snyder inging op de zaak, hoe jullie naar het geweld keken. Toen stemden 807 mensen mee, waarvan iets meer dan de helft van mening was dat er absoluut niets mis mee was. 28% vond dat het iets minder kon, maar geen ramp was, en slechts 17% vond het overdreven.
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
surveys & polls



NieuwsFilm

meest populair