'Captain America 2' speelt zich twee jaar na 'The Avengers' af

De film speelt zich volgens Scarlett Johansson in real time af.

Het is niet altijd even gemakkelijk om de continuïteit tussen de vele films in het Marvel Cinematic Universe te volgen. The Avengers bracht in 2012 de vier bestaande franchises bij elkaar, maar de komende tijd krijgen die franchises nog hun eigen films. En er komen nieuwe titels, zoals Guardians of the Galaxy en Ant-Man. Kortom: de continuïteit in de gaten houden is belangrijk.

Over een half jaar komt Captain America: The Winter Soldier uit in de bioscopen, en nu is bekend waar deze film zich bevindt ten opzichte van The Avengers. Scarlett Johansson vertelde in een interview dat Marvel fans niet de enigen zijn die twee jaar hebben moeten wachten op een vervolg.

”De film speelt zich in de echte tijd af. Het is twee jaar geleden dat de personages te zien waren, en nu zijn het beiden agenten van S.H.I.E.L.D., die in de straten vechten tegen het onrecht. We zijn geen superhelden die naast elkaar vliegen. Ze helpen elkaar omdat we op eenzelfde manier vechten. Het is een werkrelatie.”

Niet alle Marvel-films spelen zich in de echte tijd af. Zo werd Iron Man 3 een jaar na The Avengers vrijgegeven, maar speelde deze zich zes maanden na de film af. Wanneer Thor: The Dark World zich ten opzichte van The Avengers afspeelt is niet bekend, en al helemaal niet hoe dat zit met Guardians of the Galaxy.

Captain America: The Winter Soldier draait vanaf 3 april 2014 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair