Sony werkt aan 'Spider-Man' cinematic universe

Er komen een aantal spin-off aan.

Sinds Sony Pictures werkt aan de Spider-Man-franchise, zijn er geruchten over spin-off films. Denk bijvoorbeeld maar aan de verhalen over een eigen film voor Venom. Nu lijkt het erop dat de geruchten misschien wel eens uit kunnen komen.

Tijdens een presentatie die hij hield voor investeerders vertelde Sony Pictures Entertainment vicevoorzitter Amy Pascal het volgende. ”We gaat Marvels volledige wereld van Spider-Man personages benutten, dus verwacht nieuwe helden en slechteriken.”

Die woorden op zichzelf houden geen belofte in, maar de woorden van CEO Michael Lynton brengen dat wel naar voren. ”We hebben de ambitie om een groter universum rond Spider-Man op te bouwen. Er wordt op dit moment aan een aantal scenario’s gewerkt.”

Het lijkt er dus op dat Sony zijn eigen Spider-Man-franchise uit zal breiden tot een groter universum. Niet gek, want de formule van Marvel werkt op dit moment nog altijd fantastisch. Daarnaast werkt ook Warner Bros. actief aan een eigen DC Comics Cinematic Universe, en kondigde Universal Pictures onlangs aan er zelf ook aan te werken.

De vraag die dan nog rest is welke personages Sony nog meer een eigen film wil geven. Er zijn in elk geval al geruchten over de Sinister Six, die mogelijk eigen films krijgen, of in elk geval een rol zullen spelen in de aankomende Spider-Man-films. Dat Sony grote plannen heeft is al een tijdje duidelijk. Releasedata voor de komende drie films staan al vast. The Amazing Spider-Man 2 moet vanaf 24 april in de bioscopen draaien, een derde film moet in juni 2016 in première gaan en de vierde film in mei 2018.



NieuwsFilm

meest populair