James McAvoy keert terug in 'X-Men: Apocalypse'

Hij vertelt verder over de vele gezichten van Charles Xavier.

Regisseur Bryan Singer verraste ons vorige week toen hij aankondigde X-Men: Apocalypse te maken. Sindsdien zijn er een aantal geruchten geweest over het vervolg op Days of Future Past. Een aantal daarvan zijn zelfs al bevestigd: de personages uit First Class keren terug voor de film.

Een van de acteurs, James McAvoy, zegt dat hij getekend heeft voor een derde film als Charles Xavier. Hij bevestigde niet dat hij in Apocalypse te zien zou zijn, maar gezien het feit dat de film zich enkel moet concentreren op de First Class-personages, zou dat ons niet bepaald verbazen.

Verder ging de acteur nog in op Days of Future Past. Het wordt ”zonder twijfel de grootste X-Men film tot nu toe,” begon hij zijn verhaal. ”Persoonlijk vond ik het geweldig om een Charles Xavier te spelen die fans, maar ook het nieuwe publiek niet verwacht hadden. Maar hij was nog steeds een beetje een ‘Alles gaat zo goed’-persoon.”

”In de tweede film kan ik een totaal andere versie van Charles Xavier spelen. Eentje die nog steeds totaal anders is dan de Charles die bestond, maar ook totaal verschilt van de ‘First Class’ Charles,” ging McAvoy verder. ”Dus wat geweldig is, is dat zelfs al is het een vervolg, en zelfs al is het een franchise, ik mag Charles Xavier steeds opnieuw uitvinden. En dat is geweldig. Ik heb het nu twee keer gedaan, want de Charles in deze film is onherkenbaar als de Charles van de vorige film. Maar ook van die van Patrick Stewart. Het is bijna alsof we een spel spelen met het publiek, en zeggen: ‘kijk naar de vele verschillende gezichten van Charles-Patrick-Stewart-Xavier-McAvoy.’ Het is erg leuk om te doen.”

X-Men: Days of Future Past draait vanaf 22 mei in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair