Universal erkent floppen '47 Ronin'

De studio heeft meer dan 150 miljoen dollar afgeschreven voor het komende kwartaal.

Studio Universal erkent dat 47 Ronin veel slechter gepresteerd heeft, dan men had verwacht. De studio heeft een deel van de kosten van de film al laten afschrijven. Dat is een vrij ongewone zet, die aantoont hoe weinig vertrouwen men heeft in de prestaties van de film met Keanu Reeves.

De Samoerai-film opende op Kerstdag en de voorspelling is dat de film tot zondag slechts twintig miljoen dollar zal verdienen in de Verenigde Staten. Dat zou de film een enorme flop maken: het is het slechtste debuut voor een film die meer dan 150 miljoen dollar kostte in 2013.

Internationaal stellen de box office prestaties ook teleur. Twee weken geleden flopte de film al in Japan. Landen waar de film het wel goed deed waren Maleisië, Singapore, Thailand en Taiwan. Dat zal echter niet genoeg zijn om de kosten te dekken.

In een statement liet de studio weten dat de financiële prestaties in 2013 niet zullen lijden onder het floppen van de film. Dat zal komen omdat de studio verder een goed jaar heeft. Zo deden Fast and Furious 6 en Despicable Me 2 het beiden geweldig. De studio verdiende in 2013 in totaal zo’n 1,4 miljard dollar aan de box office.

47 Ronin schaart zich daarmee in een illuster rijtje dat aangevoerd wordt door The Lone Ranger dit jaar. De rest van de flops van het jaar kun je hier vinden, in onze feature.



NieuwsFilm

meest populair