POLL: The Lord of the Rings vs. The Hobbit

Welke Midden-aarde reeks is (tot op heden) jouw favoriet?

Ondertussen draait The Hobbit: The Desolation of Smaug al een tijdje in de bioscoop. Ondanks dat het weer honderden miljoenen ophaalt aan de wereldwijde bioscoopkassa's, lijkt de nieuwe trilogie financieel minder succesvol te worden dan Peter Jacksons eerdere Lord of the Rings-trilogie. Via onderstaande POLL kan je aangeven welke reeks jou (tot op heden) het meest kan boeien.

Op dit moment staat The Desolation of Smaug op een prima wereldwijde opbrengst van zo'n $850 miljoen, al lijkt het niet voorbij te gaan aan de omzet van meer dan $1 miljard van The Hobbit: An Unexpected Journey (2012). Sowieso vallen de omzetten van de The Hobbit-films wat tegen, aangezien ze wereldwijd in veel meer bioscopen te zien zijn en ook nog eens in 3D zijn uitgegeven, waardoor er een toeslag komt op de prijs van de bioscoopkaartjes. De eerdere (2D) Lord of the Rings-films kwamen tot respectievelijk $869,3 miljoen (The Fellowship of the Ring), $923,3 miljoen (The Two Towers) en $1,1 miljard (The Return of the King).

Ook het ontvangst is fors minder. Waar de Lord of the Rings-films uit 2001, 2002 en 2003 nog uitkwamen op Rotten Tomatoes percentages van respectievelijk 91%, 96% en 94% komen de eerste twee The Hobbit-films niet verder dan 65% en 75%. Ook de IMDb noteert mindere cijfers.

Uiteraard kan het derde en afsluitende The Hobbit: There and Back Again, vanaf 17 december in de (3D) bioscoop, de opbrengsten rechttrekken. Eerdere POLLS wezen al uit dat de films van Peter Jackson bijzonder populair zijn onder de FilmTotaal-bezoekers. Daarom stellen wij je de vraag:
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
surveys & polls



NieuwsFilm

meest populair