Elk jaar een nieuwe 'Spider-Man'-film

En regisseur Marc Webb keert terug om de derde film te regisseren.

Dat Sony grote plannen heeft met de Spider-Man-franchise wisten we natuurlijk al. Over de grootte van die plannen is de afgelopen tijd regelmatig iets naar buiten gekomen, maar wat we nog niet wisten was met welke regelmaat Sony Spider-Man-films uit wilde brengen. Nu is daar meer duidelijkheid over.

Uit een bericht van Variety blijkt dat de studio van plan is om elk jaar een nieuwe film in de franchise uit te brengen. Verder is nu ook zeker dat Marc Webb de aankomende derde film regisseert. Afgelopen oktober werden scenaristen Alex Kurtzman, Roberto Orci en Jeff Pinkner nog aangetrokken om het scenario van de film te schrijven.

Verder weten we dat hoofdrolspeler Andrew Garfield sowieso nog terugkeert voor The Amazing Spider-Man 3. Ook Paul Giamatti, die de rol van slechterik Rhino speelt, keert terug voor de derde film. Welke andere castleden een rol spelen weten we nog niet.

The Amazing Spider-Man 3 moet in mei 2016 in première gaan. Verder staat de vierde film al gepland voor 3 mei 2018. Ook weten we dat er gewerkt wordt aan een Venom-film, en een Sinister Six-film. De grote vraag die rest is vooral wanneer die films uit zullen komen.

Als Sony zijn plannen doorzet om elk jaar een Spider-Man-film uit te brengen, dan zou het goed kunnen dat bijvoorbeeld de Venom-film al in 2015 uitkomt, en de Sinister Six-film in 2017. Mocht dat werkelijk zo blijken te zijn, dan zal een aankondiging binnen afzienbare tijd volgen.

Voordat al die vervolgfilms en spin-offs uitkomen, is het echter nog de beurt aan The Amazing Spider-Man 2, dat op 24 april uitkomt.



NieuwsFilm

meest populair