Idris Elba spreekt stem tijger 'Jungle Book' in

In een van de twee aankomende filmversies.

John Favreau’s The Jungle Book heeft zijn eerste castlid gevonden. Niemand minder dan Idris Elba, die recent nog te zien was in Pacific Rim en Mandela: Long Walk to Freedom, spreekt de stem van de gemene tijger Shere Khan in.

De film van Favreau wordt gemaakt in opdracht van Walt Disney, en gebaseerd op het gelijknamige boek van Rudyard Kipling. Hij publiceerde zijn boek in 1894. The Jungle Book gaat over een Indiaas jongetje, Mowgli, die opgevoed wordt door wolven en tussen andere dieren in de jungle woont.

Disney bracht eerder al in 1967 een animatieversie van het verhaal uit, en in 1994 een live-action versie. Het scenario voor deze nieuwe versie is geschreven door Justin Marks.

Omdat de rechten op het boek in het publieke domein liggen, wordt er aan nog een versie gewerkt. Ron Howard regisseert een eigen Jungle Book-film voor Warner Bros., gebaseerd op een scenario van Steve Kloves.

Favreau’s versie van Jungle Book moet op 9 oktober 2015 uitkomen in de Verenigde Staten. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair