Featured

FilmFacts: 'Captain America: The Winter Soldier'

Alles wat je moet weten over de nieuwe film.

door Jim Pedd op 24.03.2014 om 19:09 in Featured
Komende donderdag komt de Marvel-film Captain America: The Winter Soldier uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 27 maart in première.

Captain America: The Winter Soldier


Duur: 136 minutenGenres Actie, Avontuur, Sci-FiBudget: 170 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieAnthony Russo, Joe RussoScenario Christopher Markus, Stephen McFeelyChris Evans Steve Rogers / Captain AmericaScarlett Johansson Black WidowSebastian Stan Bucky Barnes / Winter SoldierSamuel L. Jackson Nick FuryAnthony Mackie Sam Wilson / Falcon
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Captain America: The Winter Soldier speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen in The Avengers af. Steve Rogers (Evans) leeft een rustig leventje in Washington D.C., maar wordt al snel terug het veld in gestuurd als S.H.I.E.L.D. door een onbekende aangevallen wordt. Samen met Black Widow (Johansson) en Falcon (Mackie) moet hij deze dreiging zien te verslaan. Hoe dat er allemaal uitziet is vanaf 27 maart in de bioscoop te zien.

Achtergrond

Nog voordat Captain America: The First Avenger uitkwam in de bioscopen, kondigden scenaristen Christopher Markus en Stephen McFeely al aan dat ze werkten aan een vervolg. Het zou de negende film worden in het Marvel Cinematic Universe. Regisseurs kreeg het project ook al snel: Anthony en Joe Russo begonnen in juni 2012 met onderhandelingen voor de film. Nog geen maand nadat ze getekend hadden, kon het casten beginnen. De opnames vonden tussen april 2013 en juni 2013 plaats.

Marvel studiobaas Kevin Feige vertelde recent in een interview dat de film het Marvel Cinematic Universe flink door elkaar moet schudden. Het moet een zogenaamde gamechanger worden. Dit alles dient voor het opzetten van het sluitstuk van Phase Two: Avengers: Age of Ultron. Recent werd nog de post credits scene van de film onthuld en die blijkt in elk geval een mooie verrassing voor ons in petto te hebben!

Box office voorspelling

Box office voorspellingen zijn er uiteraard ook al over deze film. De verwachting van specialisten in de industrie, is dat The Winter Soldier het iets beter zal doen dan The First Avenger. Die film haalde in de Verenigde Staten tijdens zijn openingsweekend 65 miljoen dollar op, maar gezien het feit dat alle films in Phase Two tot nu toe meer verdienden dan hun voorgangers, wordt er vanuit gegaan dat dit ook bij The Winter Soldier het geval is.

Goede recensies, positieve mond-tot-mond reclame ze zouden hier allemaal aan bijdragen. Verwacht wordt dat het openingsweekend tussen de 80 en 90 miljoen dollar oplevert. In totaal zou de film in de Verenigde Staten 225 miljoen dollar binnenhalen, waar zijn voorganger strandde op 176 miljoen dollar. Wereldwijd zou de film ook veel meer geld binnenhalen dan zijn voorganger. Die bracht in 2011 nog 370 miljoen dollar op en dit vervolg zou tussen de 490 en 520 miljoen dollar kunnen opbrengen.

Eerste reacties

De eerste reacties op The Winter Soldier zijn erg positief. Hier volgt een korte samenvatting van conclusies, dus mocht je onbevangen de film ingaan, sla dit kopje dan over. Er wordt geschreven dat het tot nu toe de beste film is van Marvels Phase Two, en dat het een van de sterkste films is die Marvel tot nu toe uitbracht.

Falcon (Mackie) en Black Widow (Johansson) krijgen zoals beloofd veel scènes en personageontwikkeling. Het plot is ietwat overdreven, maar de film voelt wel alsof deze deel uitmaakt van een breder universum, waar dat gevoel bij Iron Man 3 en Thor: The Dark World enigszins ontbrak. Al met al wordt de film dus goed ontvangen.

Trivia

Om zich voor te bereiden op zijn rol als The Winter Soldier, onderging Sebastian Stan vijf maanden aan fysieke training en deed hij historisch onderzoek. Zo dook hij in de geschiedenis van de Koude Oorlog. De werktitel van de film was Freezer Burn Sebastian Stans Winter Soldier / Bucky Barnes heeft een grote toekomst in het Marvel Cinematic Universe. Onlangs onthulde de acteur voor negen films getekend te hebben. De toekomst van Chris Evans lijkt juist tot een einde te komen. Hij heeft voor zes films getekend en daar nu vier van gemaakt. Als hij over twee films geen contract meer heeft bij Marvel, neemt hij een tijdelijke pauze van acteren. Ook Frank Grillo wacht een grote toekomst bij Marvel. Hij onthulde dat zijn personage in nog wel meer films te zien zal zijn dan alleen The Winter Soldier.

••

•


••surveys & polls13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

Zin in!! Leuk dat Winter Soldier nog vaker zal voorkomen

Angelater

Avatar

Ben nog altijd benieuwd naar deze film, maar ik hoor dat er wel enigszins vaak 'shaky cam' wordt toegepast, waar ik verre van een fan ben.

Roeltje

Avatar

Toevallig dat ik ergens deze week de eerste ga kijken. Daarna nog ff de rest van het MCU afronden en lekker naar de bios met een bak popcorn! :D

nicolaas1982

Avatar

Ik geloof best dat dit een belangrijke film word!
Ik kijk er heel erg naar uit, en ga zeker dit weekend of volgende week de film zien!

movieboy

Avatar

Ik was vrij sceptisch over "Captain America: The winter soldier" omdat ik eerlijk gezegd de eerste niet zo goed vond (langdradig en weinig goede actie). Doordat ik gemerkt heb dat bijna 95% positief hierop reageert zal ik hem in de cinema gaan bekijken de 26ste.

Frietgezicht

Avatar

In Veronica gids krijgt deze 4 sterren(Thor 2 kreeg er 3) en stond meest grimmige Marvel-film tot nu toe.

MisterMarvel

Avatar

Kaarten zijn gereserveerd voor as vrijdag :D

Marconobi

Avatar

Lijkt me wel een aardige film, alleen heb ik het niet zo met Captain America. Het meeste waar ik benieuwd naar bent is de teaser/trailer van TMNT die voor de film getoond gaat worden.

bigmichiel

Avatar

Helaas, maar vond deel één zo enorm slecht (langdradig, langzaam, saai verhaal, saaie versie van Captain America) dat ik deze uitstel tot een verveelde avond thuis op de bank.

YOLO

Avatar

Saaier dan deel 1 The First Avenger kan het niet worden, dus ik verwacht dat The Winter Soldier beter uit de bus zal gaan komen.

benjamin

Avatar

Ik weet het nog niet: misschien als de reacties echt zo positief blijven dan toch, maar tot nu toe werd ik absoluut niet getrokken door de marketing. En zeker dat zinnetje dat dit in tegenstelling tot de overige Phase 2 films deel lijkt uit te maken van iets groters is niet betreft zo hoopgevend, aangezien het juist een voordeel van films als Thor 2 was dat ze hun eigen ding mochten doen en niet per se alles linken aan The Avengers, maar wie weet staat het hier niet in de weg van een goed verhaal.

Rupee

Avatar

Ga er zeker heen, gelijk op donderdag!

Decepticon

Avatar

Marconobi "Lijkt me wel een aardige film, alleen heb ik het niet zo met Captain America. Het meeste waar ik benieuwd naar bent is de teaser/trailer van TMNT die voor de film getoond gaat worden."
Ha, ik lach me kapot als je die niet te zien krijgt en die kans is groot.
Het is in Nederland compleet random welke trailers je te zien krijgt.
Ik denk niet dat die trailer hier in de bios draait, voordat ie op internet staat.

nieuwslaatste nieuws

meest populair