Marvel Studios heeft koers uitgestippeld tot 2028

Spinoffs van Avengers: Age of Ultron en Guardians of the Galaxy behoren ook tot de mogelijkheden.

Afgelopen augustus liet Marvel Studios-hoofd Kevin Feige al weten dat zijn studio al een koers heeft uitgestippeld tot 2021, maar in een recent nummer van Businessweek deed hij er nog een schepje bovenop. Op Feige's kantoor hangt blijkbaar een soort kaart waarop alle geplande films voor de nabije en verre toekomst staan vermeld.

''Alsof je door de Hubble-telescoop kijkt'', verwoordde Feige het zelf zo mooi. ''Je hebt zoiets van, wat gebeurt er daarachter? Ik kan het bijna zien. Ze hebben onlangs een nieuwe 'kaart' afgedrukt, die doorloopt tot het jaar 2028.''

Marvel Studios heeft dus voor de komende veertien(!) jaar films gepland, en die moeten natuurlijk ergens vandaan komen. Marvel bezit de rechten van duizenden personages, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Bob Iger, CEO van Disney, liet in hetzelfde stuk over Feige weten dat spinoff-films over nieuwe personages die we tegenkomen in Avengers: Age of Ultron en Guardians of the Galaxy ook tot de mogelijkheden behoren.

In het artikel van Businessweek wordt ook gesproken over een scene in Guardians of the Galaxy, waarin een niet bij naam genoemde 'imposant uitziende schurk' voorkomt. Volgens de site van Businessweek 'zit het personage op een door raketten aangedreven troon'. Feige verklapte dus niet wie de schurk in kwestie is, maar grote kans dat hij sprak over superschurk Thanos, die we voor het laatst (en het eerst) zagen na de credits van The Avengers.

Welke personages zouden jullie graag willen zien in toekomstige Marvel-films?



NieuwsFilm

meest populair