Gigantisch openingsweekend voorspeld voor 'X-Men: Days of Future Past'

Het zou wel eens de succesvolste X-Men film ooit kunnen worden.

Ondanks de controverse rond regisseur Bryan Singer, lijkt X-Men: Days of Future Past het geweldig te gaan doen aan de Amerikaanse box office. De zevende film in de franchise zou volgens Variety wel eens 125 miljoen dollar kunnen gaan verdienen in zijn openingsweekend. Dat is overigens wel een extra lang weekend.

Als de film over een paar weken in première gaat, is het in de Verenigde Staten Memorial Day weekend, dat vier dagen duurt. Met dat voorspelde openingsweekend, beleeft de film het beste openingsweekend van alle films in de franchise tot nu toe. Het record is tot nu toe in handen van X-Men: The Last Stand, dat in 2006 in première ging tijdens het Memorial Day weekend.

Toen verdiende de film 123 miljoen dollar. Insiders voorspellen verder dat de film ongeveer 250 miljoen dollar verdient in de Verenigde Staten. In de rest van de wereld wordt hoogstwaarschijnlijk nog veel meer verdiend. First Class verdiende 60% van zijn totale opbrengst in de rest van de wereld en de verwachting is dat zoiets nu ook gaat gebeuren.

De film speelt zich zowel in de toekomst, als in de jaren ’70 af. In de toekomst worden de X-Men opgejaagd door gigantische robots, Sentinels genaamd. Om die toekomst te voorkomen sturen Professor X (Patrick Stewart) en Magneto (Ian McKellen) Wolverine (Hugh Jackman) terug in de tijd, om een cruciale gebeurtenis te voorkomen.

X-Men: Days of Future Past draait vanaf 22 mei in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair