Octavia Spencer krijgt eigen factie in 'Insurgent'

De Oscar-winnares speelt een gevaarlijk personage.

Shailene Woodley krijgt stevige concurrentie in het vervolg op Divergent, Insurgent getiteld. Oscar-winnares Octavia Spencer is gecast in de film om de rol van Johanna te spelen. Zij is de leider van de concurrerende factie vriendschap.

Zij zorgt voor nog veel meer problemen voor Tris (Woodley) en Four (Theo James). Die zijn nu op de vlucht voor Jeanine, de leider van de eruditie-factie, een rol die wederom gespeeld wordt door Kate Winslet. En Johanna mag dan wel lid zijn van een ogenschijnlijk vriendelijke factie, in het boek heeft ze een groot litteken over haar gezicht en is ze daardoor blind aan één oog.

In de vervolgfilm, die in maart 2015 in première gaat, moeten Tris en Four in een race tegen de klok de waarheid ontrafelen achter de vraag waarom de erudieten en Jeanine de Divergent zo graag een halt toe willen roepen. En tegelijk moeten ze het verborgen verleden van hun wereld onthullen, in een poging de toekomst te beschermen.

Insurgent wordt overigens gevolgd door nog twee films. In maart 2016 gaat Allegiant Part 1 in première en een jaar later de afsluiter Allegiant Part 2.

NieuwsFilm

meest populair