POLL: De Batmobiles

Van de versie uit 1966 tot aan de Tumbler uit de The Dark Knight-trilogie.



Afgelopen week kregen we een eerste blik op Zack Snyders officieel nog titelloze Superman vs. Batman-film. Naast een indruk op Ben Affleck als de nieuwe The Dark Knight zagen we ook Batmans favoriete voertuig, de Batmobile. Voorafgaand aan de onthulling zagen we al een teaser en vlak na de verschijning verscheen een foto met daarop de nieuwe Batmobile in constructie. In onderstaande POLL kan jij je favoriet aanstippen. Hieronder eerst een overzicht.


Adam Wests Batmobile (Batman The Movie, 1966)
Duidelijk de klassieke Batman-wagen; een flink aangepaste Lincoln Futura uit 1955. Deze werd uiteraard bestuurd door Adam West, in de film Batman The Movie en de tv-serie.


Michael Keaton Batmobile (Batman, 1989 / Batman Returns, 1992)
Michael Keaton reed in zowel Batman als de opvolger Batman Returns in een compleet nieuwe en flink lange wagen. Het uiterlijk past prima bij de creativiteit van regisseur Tim Burton.


Val Kilmers Batmobile (Batman Forever, 1995)
Joel Schumacher gaf Val Kilmer een aangepaste en duidelijk modernere versie van de voorganger. Deze batmobile kon in Batman & Robin zelfs tegen muren oprijden.


George Clooneys Batmobile (Batman & Robin, 1997)
George Clooney kreeg voor Batman & Robin een nog veel moderne versie van Schumacher. Het werd de snelste en grootste Batmobile tot op heden.


Christian Bale's Tumbler (The Dark Knight trilogie)
Christopher Nolan gaf de franchise een meer realistische toon. In Batman Begins en The Dark Knight schoot daarom een zwarte tank voorbij, de Tumbler. In The Dark Knight Rises kregen we ook een gecamoufleerde variant te zien.


NieuwsFilm

meest populair