Zie Andy Serkis Caesar spelen in split-screen video 'Dawn of the Planet of the Apes'

Motion-capture pionier Serkis speelde eerder op vergelijkbare wijze de rollen van Gollum en King Kong.

Een nieuwe featurette over Dawn of the Planet of the Apes laat een van de meest interessante aspecten zien van de filmproductie. We zien in split-screen beelden hoe Andy Serkis en collega-mocapacteurs de apen uit de film op formidabele wijze neerzetten. Wie durft er nog te beweren dat mo-cap geen echte vorm van acteren is?

Naast Serkis spelen ook Jason Clarke, Kodi Smith-McPhee en Gary Oldman mee in de film (allen als menselijke personages).

Het verhaal van Dawn of the Planet of the Apes speelt zich 15 jaar na de gebeurtenissen in Rise of the Planet of the Apes af. Intelligente apen hebben het grootste gedeelte van de mensheid weggevaagd en hebben de wereld overgenomen. Een deel van de film richt zich op een groepje wetenschappers in San Fransisco, dat de strijd aangaat met de apen en een ander deel gaat over Caesar (Serkis), de leider van de apen, die de nieuwe beschaving probeert te regeren.

De regie van Dawn of the Planet of the Apes is in handen van Matt Reeves (Cloverfield). De film draait vanaf 17 juli in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair