Sharlto Copley over zijn rol in Neill Blomkamps 'Chappie'

Copley werkt voor de derde keer samen met de District 9/Elysium-regisseur.

Hoewel we hem de laatste jaren ook in grote films zoals The A-Team, Oldboy en Maleficent zagen, zal Sharlto Copley toch altijd het meest bekend staan om zijn rollen in de films van Neill Blomkamp. Na zijn acteerdebuut in District 9, speelde Copley de schurkenrol in Elysium en zal hij nu de titelrol spelen in Chappie, naast acteurs zoals Hugh Jackman, Dev Patel en Sigourney Weaver. Tijdens een persronde voor Maleficent werd Copley gevraagd naar Chappie en liet de acteur een aantal interessante feitjes vallen over zijn rol in de film. Aldus Copley:

''Ik denk dat we goed bezig zijn met deze derde film. We keren terug naar een kleinere schaal van films maken. Ik speel opnieuw de hoofdrol, maar wel een wat lichtzinniger personage... een kinderlijke robot, wat echt geweldig is. De robot gedraagt zich niet ouder dan een 9-jarige, in emotionele zin. Ik mocht als een kind rondrennen door een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Het was fantastisch.''

Copley onthulde daarnaast ook dat hij zijn personage in live-actyion uitbeeldde, maar dat de robot die we zien in de film in post-productie over hem heen wordt geanimeerd.

''Wat echt ongelooflijk is, is dat ze mijn bewegingen tot in de details animeren. Ze gebruiken alles wat ik doe in een soort armzalige manier van motion-capture. Ik was er nooit zeker van hoe zich dit zou vertalen naar het personage, maar het is ongelooflijk hoeveel ik van mezelf terugzie... Het is een fantastische ervaring, omdat je iets totaal nieuws hebt gecreëerd. Als acteur hoefde ik me alleen maar te focussen op het gedrag. De essentie van dit personage houdt zich totaal niet bezig met zijn uiterlijke voorkomen. Normaal zou je je daar als acteur wel om bekommeren.''

Naast de eerder genoemde acteurs zijn ook Ninja, Yolandi Visser (beiden van de groep Die Antwoord), Jose Pablo Cantillo en Brandon Auret te zien in de film, die in maart 2015 moet verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair