POLL: The Fast and the Furious

Welk deel is jouw favoriet?

Bram de Groot 8 juni 2014 20:54 in Poll
Als Paul Walker eind 2013 niet was overleden dan had begin volgende maand het zevende deel in de The Fast and the Furious-franchise in première gegaan. Via onderstaande POLL de vraag: wat is tot op heden jouw favoriete deel uit de populaire filmreeks vol snelle auto's, spierbundels en mooie vrouwen?

De FF-franchise startte in 2001 met The Fast and the Furious, geregisseerd door Rob Cohen. Het zorgde voor onder meer de definitieve doorbraak van Walker en Vin Diesel. Financieel deed de eerste film het ook prima door ruim $200 miljoen te noteren aan de wereldwijde box office. John Singletons 2 Fast 2 Furious (2003) en Justin Lins The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) zorgden voor een terugval van de franchise. Dit kwam mede doordat Diesel niet te zien was in deze delen en Walker Tokyo Drift aan zich voorbij liet gaan.

De filmreeks kreeg in 2009 een impuls met de terugkeer van het duo. Het vierde deel Fast & Furious werd goed ontvangen en deed het met ruim $360 miljoen uitstekend aan de bioscoopkassa. De twee vervolgen Fast Five (2011) en Fast & Furious 6 (2013), beiden ook met actieheld Dwayne Johnson, wisten de franchise nog flink wat succesvoller te maken. Het zesde deel kwam uit op bijna $800 miljoen wereldwijde opbrengst.

Fast & Furious 7 draait vanaf 9 april 2015 in de Nederlandse bioscoop.


NieuwsFilm