POLL: De films met Jim Carrey

Ga je voor één van zijn bekende komedies of toch voor...?

Afgelopen week verscheen de trailer van de film Dumb and Dumber To, het vervolg op het uiterst succesvolle Dumb & Dumber uit 1994. Deze komedie was één van de flinke reeks films die de bekendheid van komiek Jim Carrey enorm deed groeien. In deze POLL kijken we terug op de film die hij in twintig jaar tijd heeft afgeleverd.

Nadat Carrey al rolletjes had in films als Peggy Sue Got Married (1986) en Earth Girls Are Easy (1988) en furore maakte in de tv-serie In Living Color (1990-1994) brak hij in 1994 door via de komedie Ace Ventura: Pet Detective (1994). Al snel volgde meer succes met de kaskrakers The Mask (1994) en Dumb & Dumber (1994) en kreeg hij de kans zich te bewijzen als de villain The Riddler in het mager ontvangen Batman Forever (1995).

In de jaren daarop speelde hij in veel bekende komedies, waarvan Bruce Almighty (2003) uitgroeide tot zijn financieel succesvolste film tot op heden. Ook was hij te zien in afwijkende titels, zoals het goed ontvangen The Truman Show (1998), de biopic Man on the Moon (1999) en het zeer geliefde Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004). Ook had hij in 2000 flink succes in de familiefilm How the Grinch Stole Christmas.

Zijn meest opvallende film van de afgelopen jaar is I Love You Phillip Morris (2009), de redelijk ontvangen komedie die in de States op niet al te veel steun kon rekenen. Dit omdat hij in de film een flamboyante homoseksuele misdadiger speelde. Zijn meest recente films zijn de weinig succesvolle titels The Incredible Burt Wonderstone en Kick-Ass 2, beiden uit 2013. Carrey werd in zijn carrière voor zes Golden Globes genomineerd en won er daarvan twee, voor The Truman Show en Man on the Moon.

Opmerking: Onderstaande POLL bevat de films vanaf Ace Venture: Pet Detective uit 1994. Succes met stemmen.
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair