'X-Men: Apocalypse' speelt zich af in 1982

Welke historische gebeurtenis staat dan centraal?

We wisten al dat de eerstvolgende film in de X-Men-franchise, Apocalypse, zich in de jaren tachtig af ging spelen. Schrijver en producent Simon Kinberg onthulde in een recente podcast wanneer dat precies zal zijn: 1983.

De grote vraag is dan natuurlijk welke grote historische gebeurtenis centraal komt te staan in de film. In First Class, dat zich in 1962 afspeelde, was dat nog de Cuba crisis en in Days of Future Past (1973) stond het einde van de Vietnam oorlog centraal.

Enkele belangrijke gebeurtenissen in 1983: de USSR vernietigt een Zuid-Koreaanse vlucht; de Verenigde Staten vallen Grenada binnen; er ontploft een bom in de Amerikaanse ambassade in Beirut, waarbij veertig mensen om het leven komen en later dat jaar is er nog een bomaanslag waarbij 241 Amerikaanse soldaten, 58 Franse paratroepers en 6 Libanese burgers om het leven komen.

Het is nog de vraag welke gebeurtenis centraal zal staan. Mogelijk wordt die lijn ditmaal niet zo strak gevolgd, zoals bij de vorige twee X-Men-films het geval was. Dat komt omdat Kinberg de film eerder nog als een regelrechte rampenfilm omschreef.



NieuwsFilm

meest populair