Marvel kondigt vijf nieuwe films aan

En Kevin Feige gaat uitgebreid in op crossover mogelijkheden.

Marvel Studios lijkt wel vertrouwen te hebben in de box office prestaties van de films in de aankomende Phase Three. Er zijn nu releasedata aangekondigd voor films tot en met 2019. Daarnaast ging studiohoofd Kevin Feige in op wat we van het productiehuis kunnen verwachten in de toekomst. Daarbij kwam ook de mogelijkheid van een crossover tussen de Avengers en Guardians of the Galaxy aan bod.

Allereerst de releasedata die nu geprikt zijn. Marvel wil elk jaar meerdere nieuwe producties uitbrengen, meestal zijn dat er twee, maar in 2017 zullen er zelfs drie films uitkomen. De nieuw aangekondigde data in 2017: 28 juli en 3 november. Voor 2018 staan er twee films gepland, op 6 juli en 2 november. Tot slot is er nog een film aangekondigd op 3 mei 2019. Mogelijk betreft die laatste film een derde Avengers, maar daarover zo meer.

Laten we eerst nog even kijken naar de komende releasedata die al geprikt zijn. Allereerst is het nog de beurt aan Guardians of the Galaxy. Die film komt op 14 augustus uit. Daarna krijgen we Avengers: Age of Ultron (23 april 2015), Ant-Man (6 augustus 2015), Captain America 3 (5 mei 2016) en zijn er nog twee data vrijgegeven: 8 juli 2016 en 5 mei 2017.

Waarschijnlijk zal Scott Derricksons Doctor Strange op een van die twee data uit gaan komen. Welke films vervolgens uitkomen is nog de vraag. Waarschijnlijk zal er nog een Thor 3 tussen zitten en een vervolg op Guardians of the Galaxy. Ook lijkt de kans groot op een standalone film voor Mark Ruffalo’s Hulk. Gezien de recente hints zou een film voor de Black Panther ook een mogelijkheid zijn.

Maar nog veel interessanter zijn recente commentaren van Kevin Feige in een interview met IGN. Een crossover tussen de Avengers en Guardians of the Galaxy lijkt bijvoorbeeld een mogelijkheid te zijn. Centraal daarin zou dan de strijd tegen Thanos staan, want hij is een vijand van beide superheldenteams.

”Ik weet het niet,” vertelde Feige. ”Deel van de reden waarom de comics zo leuk zijn, is dat het kan gebeuren. Elk personage kan interactie hebben met een ander personage, omdat ze in dezelfde tijdsperiode leven en in hetzelfde universum. En deel van het toevoegen van Thanos, is natuurlijk de belofte aan het publiek dat hij alle universa met elkaar kan verbinden.”

Verder werd Feige gevraagd naar crossover mogelijkheden met bijvoorbeeld de X-Men. Hugh Jackman, die al jaren de rol van Wolverine speelt, heeft al meermaals laten weten maar al te graag in een crossover te willen spelen. Volgens Feige is de kans dat zoiets ooit gebeurt bijzonder klein – in elk geval in de nabije toekomst. ”Op dit moment is Fox erg druk met het opbouwen van een eigen X-Men universum en het opnieuw maken van een Fantastic Four universum,” vertelde Feige.

”Sony is verder vergevorderd met het Spider-Man universum,” ging hij verder. ”En we hebben zelf natuurlijk een langetermijn visie voor het cinematic universe. En gelukkig ook zoveel personages en zoveel mogelijkheden, dat we ons niet in een positie bevinden waarin we ons moeten afvragen wat we moeten doen.”

En concluderend: ”En laten we het zo zeggen. Er zijn verstrengelingen die het minder gemakkelijk maken. Er zijn oudere contracten waar andere partijen nog altijd mee te maken hebben. Dat betekent dat we zaken moeten uitzoeken terwijl we verder gaan. Dus we kunnen niet zomaar andere Marvel personages laten zien, zoals met Iron Man en de Avengers.”



NieuwsFilm

meest populair