Alles over 'Sex Tape'

Officieel de eerste keer dat Cameron Diaz naakt gaat in een film.

Komende donderdag komt de film Sex Tape uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 7 augustus in première.

Sex Tape


Duur: 94 minutenGenre ComedyBudget: 43 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJake KasdanScenario Kate Angelo, Jason Segel, e.a.Cameron Diaz AnnieJason Segel JayRob Corddry RobbyEllie Kemper TessRob Lowe Hank
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Vroeger hadden Jay (Segel) en Annie (Diaz) een spannend seksleven, maar tien jaar (en twee kinderen) later is de passie en romantiek in hun relatie ver te zoeken. Ze besluiten - want waarom ook niet? - om zichzelf te filmen terwijl ze drie uur lang alle standjes uitproberen uit het boek The Joy of Sex. Het leek een goed idee totdat ze erachter komen dat hun wel erg persoonlijke video per ongeluk naar andere mensen is verstuurd. Nu hun reputatie op het spel staat, moeten ze zien te voorkomen dat de video online verschijnt, wat leidt tot een onvergetelijke avond met bizarre gebeurtenissen.

Naakt in films

Zowel Jason Segel als Cameron Diaz zijn nu al eens naakt gegaan in een film. De twee hebben daar allebei absoluut geen moeite mee, blijkt uit verschillende interviews. Zo vertelde Diaz aan THR dat ze het niet erg vindt zolang ze niet als object gezien wordt. "Het is geen objectificatie. Als ik het een andere keer gedaan had, als jonge meid die haar kleren uit zou doen om sexy te zijn in een film, dan zou het niet goed gevoeld hebben. Voor mij draait deze film om twee mensen die in een relatie zitten en met elkaar spelen en laten zien dat ze van elkaar houden." Dan is het blijkbaar niet erg...

Ook Segel vindt het allemaal geen probleem om naakt te gaan in films. Kijk bijvoorbeeld maar naar Forgeting Sarah Marshall, waarin hij al eens bloot ging. "Het had een functie in 'Sarah Marshall'," vertelde Segel. "Naast de shockwaarde natuurlijk. Een van de valkuilen van een romantische komedie is dat je weet hoe het eindigt. De jongen en het meisje op de poster eindigen samen. Ik had toen het gevoel dat als de hoofdpersoon naakt ging, je dan gedwongen achterover zou leunen en zou zeggen, 'Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren in deze film'."

Box office prestaties

Ondanks dat Sex Tape de sterrenkracht van Jason Segel en Cameron Diaz draagt, doet deze het niet zo goed aan de box office. In de Verenigde Staten beleefde de film het slechtste openingsweekend ooit voor een film met Cameron Diaz in de hoofdrol. Op moment van schrijven staat de teller op 33,9 miljoen dollar in de Verenigde Staten en in de rest van de wereld komt daar nog 17,8 miljoen dollar bij. De totale opbrengst is dus 51,7 miljoen dollar tot nu toe.

De opbrengst zal in Nederland mogelijk niet eens zo slecht zijn. De vorige film waarin Cameron Diaz een hoofdrol speelde, The Other Woman, ging op 24 april in première en eindige met een mooie 2,9 miljoen dollar. Ook mede-hoofdrolspeler Jason Segel boekt regelmatig successen aan de Nederlandse box office. We gaan er dus vanuit dat Sex Tape ook een mooi bedrag op zal brengen in Nederland.

Eerste reacties

Alle goede bedoelingen van de hoofdrolspelers ten spijt, positief zijn de recensies op Sex Tape zelden. Op RottenTomatoes staat de film op 18 procent. Van de 110 getelde film waren er slechts 20 positief. De meeste recensenten lijkt vooral echte overtuiging in de film te missen. En er zitten niet genoeg goede grappen in de film om hem potent te maken als bioscoopfilm.

Trivia

Als werktitel werd voor deze film Basic Math gebruikt. Met de titel Sex Tape konden de rechten om te filmen op veel locaties niet verkregen worden. In Bad Teacher, die ook geregisseerd werd door Jake Kasdan, speelden hoofdrolspelers Jason Segel en Cameron Diaz ook al geliefden. Tot Verder is dit officieel de eerste keer dat Cameron Diaz in een film naakt gaat.

•


•


•




NieuwsFilm

meest populair