Zoe Saldana was bijna met acteren gestopt

De eerste 'Pirates Of The Caribbean' was eigenlijk de druppel die de emmer deed overlopen.

Actrice Zoe Saldana (Colombiana, Blood Ties, Out of the Furnace) liet The Hollywood Reporter onlangs weten dat Pirates Of The Caribbean: The Curse of the Black Pearl bijna verantwoordelijk was voor het ten onder gaan van haar carrière. De 36-jarige Amerikaanse vervulde de bijrol van het personage Anamaria. Ze beschreef de ervaring als een nachtmerrie.

"Het waren gewoon niet de juiste mensen voor me," begon ze. "Ik heb het niet over de cast. Zij waren geweldig. Ik heb het over de politieke dingen die op de achtergrond speelden. Vele zaken botsten met elkaar, zoals de marketing en gewenste doelgroep, de figuranten en de acteurs, en de producers met de arts-assistenten. Het was zeer elitair. Ik was bijna gestopt met acteren. Ik was 23 jaar en ik had zoiets van: 'Rot op!' Ik wilde mezelf nooit meer in zo'n situatie vinden. Mensen die je geen respect tonen en naar je kijken alsof je een nummer op een vel papier bent dat niet belangrijk is. Donder op."

Saldana volgde de piraten blockbuster op met een aantal kleinere projecten. Het duurde echter niet lang voordat ze weer in de grote Hollywood films terecht kwam, zoals Avatar en de Star Trek films. In 2011 deed ze ook al een boekje open over haar ervaring met de Disney film. Ze zei toen: "Ik vond het niet leuk om aan Pirates te werken en ik vind dat ik daar eerlijk over moet zijn. Zo voelt een Hollywood film voor mij aan. Als ik die dingen moet meemaken en ondergaan om een Hollywood film te maken, dan doe ik liever iets anders. Het was gewoon te massaal. Je kon de buitensporigheid aanvoelen. Het is niet mijn ding."

Ondanks de drukte van een blockbuster zal de actrice binnenkort opnieuw te bewonderen zijn in een grote film. Namelijk de nieuwe Disney superheldenfilm Guardians of the Galaxy. Deze zal in Nederland op de 14e van augustus in de bioscoopzalen verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair