Sluit Studio Ghibli zijn deuren in de nabije toekomst?

De fameuze animatiestudio is verantwoordelijk voor animatietoppers zoals Spirited Away, Princess Mononoke en My Neighbour Totoro.

When Marnie Was There zou volgens geruchten wel eens de laatste film kunnen zijn van de beroemde Japanse animatiestudio Ghibli. Een insider van Ghibli heeft de Japanse websute News Cafe (via Kotaku) verteld dat er veel veranderingen gaan plaatsvinden in de studio die verantwoordelijk is voor animatietoppers zoals My Neighbour Totoro, Spirited Away en Princess Mononoke. Het nieuws komt een paar maanden nadat de grondlegger en belangrijkste regisseur van de studio, Hayao Miyazaki, na de afronding van The Wind Rises met pensioen besloot te gaan. Een andere grondlegger van Ghibli, producent Toshio Suzuki, stopte eerder dit jaar ook met produceren en werd Ghibli's 'general manager'.

Hoewel dit vooralsnog geruchten zijn, heeft de anonieme bron aan News Cafe gemeld dat When Marnie Was There waarschijnlijk de laatste film van Ghibli zal zijn wegens financiële problemen. De studio zou in de toekomst alleen geld willen verdienen aan de auteursrechten en merchandise van hun oudere films.

De films van Ghibli worden gemaakt door animators die fulltime werken in Japan, waardoor ze behoorlijk duur zijn om te maken. De Japanse krant Asahi Shimbun liet verder eind vorig jaar weten dat The Wind Rises nog geen winst had gemaakt en dat The Tale of Princess Kaguya, uitgebracht in 2013, 'slechts' 5,1 miljard yen (29 miljoen dollar) had opgebracht, een flop volgens de standaarden van Ghibli en de gemaakte productiekosten.

Zodra er meer nieuws is over de situatie bij Ghibli, melden wij jullie dit natuurlijk meteen.

NieuwsFilm

meest populair