Joss Whedon kritisch over DC Comics-films

Het mastermind van Marvel vooral positief over Heath Ledger en Batman Begins.

Al decenia lang vechten Marvel Comics en DC Comics om de harten van comic-liefhebbers. Waar DC de top-superhelden Superman, Batman en The Flash heeft, doet Marvel het vooral met Spider-Man, Wolverine en Hulk. Als het gaat om bioscoopfilms wist DC het tot 2000 met gemak te winnen van Marvel. Maar sinds de films over de X-Mannen en Spider-Man en de huidige Marvel Cinematic Universe (MCU) van Marvel Studios is DC amper in staat tegenwicht te bieden.

Het enige wapenfeit dat DC, in samenwerking met Warner Bros., liet zien was de baanbrekende The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Als ze wat beter hadden opgelet dan hadden ze nu ook samen kunnen werken met Joss Whedon, Marvel Studios' mastermind. In het verleden trachtte hij namelijk een Wonder Woman-film van de grond te krijgen. Whedon liet zich tegenover Nerd HQ uit over de rivaliteit:

"Ik denk dat beide studio's andere agenda's hebben, op een andere manier het superheldengenre aanvliegen. DC gaat vooral erg donker en serieus. Soms werkt dat geweldig, maar Marvel wil het graag iets lichter brengen," aldus Whedon, die ondertussen werkt aan Avengers: Age of Utron.

Hij vervolgt: "Ik zou niet willen dat ze hetzelfde doen als Marvel. De goede dingen die ze doen, vind ik geweldig. De rol van Heath Ledger en de film Batman Begins grijpen me echt. Dit komt niet vaak voor. Dit moeten ze vooral blijven doen."

Whedon laat met zijn uitspraken duidelijk blijken dat DC/Warner de laatste jaren flink achterop is geraakt. Sinds The Dark Knight uit 2008 zagen we redelijke titels als Watchmen (2009) en The Dark Knight Rises (2012). Uiteraard tracht DC nu hun eigen Cinematic Universe te starten met Man of Steel, het in 2016 te verschijnen Batman v Superman: Dawn of Justice en de reeds aangekondigde waslijst films.

Marvel oogst sinds 2008 juist enorme successen. De tien verschenen films uit de MCU brachten al zo'n $6,6 miljard op. Een bedrag waar DC/Warner waarschijnlijk ook op jaagt met de tien superheldenfilms die van 2016 tot en met 2020 moeten verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair