Featured

Alles over 'Teenage Mutant Ninja Turtles'

De gemuteerde schildpadden keren succesvol terug op het witte doek.

door Jim Pedd op 18.08.2014 om 17:16 in Featured
Komende donderdag komt de film Teenage Mutant Ninja Turtles uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 21 augustus in première.

Teenage Mutant Ninja Turtles


Duur: 101 minutenGenre Actie, Avontuur, KomedieBudget: 125 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJonathan LiebesmanScenario Josh Appelbaum, André Nemec, e.a.Megan Fox April O'NeilWill Arnett Vernon FenwickWilliam Fichtner Eric SachsAlan Ritchson RaphaelNoel Fisher Michelangelo
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
De slechterik Shredder heeft iedereen in New York samen met zijn kwaadaardige Foot Clan in zijn macht. Het ziet er slecht uit totdat vier ongewone broers ontdekken dat zij als Teenage Mutant Ninja Turtles terug kunnen vechten. De Ninja Turtles moeten samenwerken met de stoere reporter April O'Neil (Fox) en haar bijdehandte cameraman Vern Fenwick (Arnett) om de stad te redden en het duivelse plan van Shredder te ontrafelen.

Twee controverses

Er zijn twee grote controverses ontstaan rond deze film. De eerste speelt zich af in maart, toen producent Michael Bay in een interview vertelde dat de titelhelden "van buitenaardse komaf [zijn], en ze worden stoer, grappig en gaan jullie harten veroveren." Vooral dat eerste zorgde voor grote kritiek, want de Turtles zijn altijd gewoon van Aardse komaf geweest. Dat er nu mogelijk afgeweken zou worden van dat oorsprongsverhaal, maakte fans kwaad.

Vervolgens probeerde Bay de boel te sussen, maar met weinig succes: "Fans moeten ademhalen en relaxen. Ze hebben het scenario niet gelezen," vertelde hij toen. "Ons team werkt dicht samen met de oorspronkelijke bedenkers van de Ninja Turtles, om hun achtergrondverhaal wat meer complexiteit te geven. Relax, we voegen alles toe wat er in de eerste plaats voor zorgde dat jullie fan werden. We bouwen gewoon een rijkere wereld."

Toen dat niet genoeg bleek, sprak Bay nog eenmaal over de oorsprong van de schildpadden. "Er was dat citaat dat we de Ninja Turtles buitenaardse wezens zouden maken. Dat doen we niet. Het is de ooze! Het komt van het oorspronkelijke bronmateriaal. [...] Ik luister naar de fans en ik wil dat dit authentiek is. Ik denk dat ze erg blij zullen zijn met deze film."

Nog een andere controverse ontstond rond een Australische poster die voor de film gemaakt werd. Daarop zien we de schildpadden van een brandend flatgebouw springen, met als releasedatum... het zou ook niet: 11 september. Voor veel Amerikanen genoeg reden om te klagen, want zo komen de noodlottige gebeurtenissen van 11 september 2001 wel erg dicht bij. Paramount bood zijn excuses aan en de poster werd verwijderd.

Box office prestaties

De film beleefde vorig weekend in de Verenigde Staten een goede opening, die lag boven de verwachting. Er werd in totaal 65 miljoen dollar verdiend en Marvel's Guardians of the Galaxy werd na één week aan top al van de troon gestoten. Niet slecht dus, voor een film over gemuteerde schildpadden die voor twee grote controverses zorgde en door critici niet goed ontvangen werd. Deze prestatie zorgde er verder voor dat Paramount Pictures een vervolg aankondigde. Dat verschijnt in de zomer van 2016 in de bioscopen.

In Nederland verwachten we niet veel van de film. De vorige die in de franchise verscheen, TMNT (2007), verdiende in zeven weken tijd slechts 285.000 euro. Dat terwijl die film op 79 schermen in première ging. Daar werd in de openingsweek 445 euro verdiend per scherm, dus niet bepaald een grote prestatie. Als we ons baseren op die prestaties, kunnen we niet veel verwachten van deze nieuwe toevoeging aan de franchise.

Eerste reacties

Fans zouden dan misschien wel tevreden kunnen zijn met de film volgens Bay, critici zijn dat overduidelijk niet. Op Rotten Tomatoes scoort de film op moment van schrijven een personage van 19 procent. De consensus luidt als volgt: "Niet entertainend genoeg om aan te raden maar ook niet verschrikkelijk slecht. Teenage Mutant Ninja Turtles heeft de onderscheidende factor dat het de saaiste film ooit gemaakt is over tweebenige reptielen."

Trivia

Oorspronkelijk zouden Bebop en Rocksteady in de film te zien zijn. Maar ze werden uit het scenario geschreven om in het vervolg te spelen.Jane Levy, Anna Kendrick en Elizabeth Olsen hebben allemaal screentests gedaan voor de rol van April O'Neill. Dit is de eerste TMNT-film ooit die een PG-13 rating kreeg in de Verenigde Staten.

•


•


•
10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Glennekeeeee

Avatar

Vind het best belachelijk dat jullie de berekening van opbrengst gaan vergelijken met de vorige film dat toch meer animatiefilm was met een ander budget en een ander soort genre. Dit lijkt meer op een typische zomer-bay-blockbuster waarbij de hersens op nul gezet worden en er moet genoten worden van actie (of dit lukt is iets anders, heb hem nog niet gezien). je kan de opbrengst gewoon niet raden van deze film want er is op zich niets van de franchise dat zich met deze film kan meten qua budget, actie etc.

Brein8998

Avatar

Ik kan er echt niet tegen dat deze schijtfilm guardians van de troon heeft gestoten. Waarom gaan mensen hier ook heen? Die studio's zullen nu alleen nog maar meer van dit soort troep maken. Hierdoor blijven er poep films komen. :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Mark

Avatar

Brein8998 "Ik kan er echt niet tegen dat deze schijtfilm guardians van de troon heeft gestoten. Waarom gaan mensen hier ook heen? Die studio's zullen nu alleen nog maar meer van dit soort troep maken. Hierdoor blijven er poep films komen. :( :( :( :( :( :( :( :( :("
Ik ben naar Ninja Turtles geweest, en nu komen er nog meer van dat soort films waar ze veel geld mee verdienen. Dat klinkt als een belangrijke functie, past wel bij me.

Frietgezicht

Avatar

Brein8998 "Ik kan er echt niet tegen dat deze schijtfilm guardians van de troon heeft gestoten. Waarom gaan mensen hier ook heen? Die studio's zullen nu alleen nog maar meer van dit soort troep maken. Hierdoor blijven er poep films komen. :( :( :( :( :( :( :( :( :("


Monsters University, The Incredibles, Wreck It Ralph,enz,als ik naar jou ratings kijk geef jij veel geld aan kinderfilms uit. Dan kies ik maar voor de Turtles ;)

Brein8998

Avatar

Frietgezicht "Monsters University, The Incredibles, Wreck It Ralph,enz,als ik naar jou ratings kijk geef jij veel geld aan kinderfilms uit. Dan kies ik maar voor de Turtles ;)"

Ik heb al vaker gezien dat jij animatiefilms niet kunt waarderen. Dat is dan jouw probleem. Ik geef geld uit aan goeie films niet aan kut films. Ik wens je veel plezier bij de turtles.

Ayby17

Avatar

Brein8998 "Ik kan er echt niet tegen dat deze schijtfilm guardians van de troon heeft gestoten. Waarom gaan mensen hier ook heen? Die studio's zullen nu alleen nog maar meer van dit soort troep maken. Hierdoor blijven er poep films komen. :( :( :( :( :( :( :( :( :("

Ieder zijn eigen smaak he. Als gij zulke films niet goed vind, kijk ze dan niet. Laat ons er maar van genieten.

Frietgezicht

Avatar

Brein8998 "Ik heb al vaker gezien dat jij animatiefilms niet kunt waarderen. Dat is dan jouw probleem. Ik geef geld uit aan goeie films niet aan kut films. Ik wens je veel plezier bij de turtles."


Tja,wat is dat nou voor opmerking dat het mijn probleem is. Jouw probleem dat jij niet van de Turtles houdt dan ook?
Nee,ik hou niet van die tekenfilms.
Omdat het met de computer gemaakt is en niet getekend betekent niet dat het opeens films voor volwassenen zijn.
Het zijn de hedendaagse tekenfilms,familiefilms,daarom gaan kids er ook heen.
Als ik mensen hoor dat er ook grapjes inzitten die kinderen niet begrijpen en volwasenen wel lach ik me dood dat volwassenen daarom ervoor naar de bios gaan.Dat is alleen leuk als je dan met de kids meekijkt.

Maar goed,ieder zijn ding,maakt voor de rest niet uit ofzo.
En ik zeg niet dat de Turtles goed zijn,nog niet gezien.

Brein8998

Avatar

Ayby17 "Ieder zijn eigen smaak he. Als gij zulke films niet goed vind, kijk ze dan niet. Laat ons er maar van genieten."

Je hebt gelijk. Veel plezier!

Brein8998

Avatar

Frietgezicht "Tja,wat is dat nou voor opmerking dat het mijn probleem is. Jouw probleem dat jij niet van de Turtles houdt dan ook?"

Jep.

Frietgezicht "
Omdat het met de computer gemaakt is en niet getekend betekent niet dat het opeens films voor volwassenen zijn.
Het zijn de hedendaagse tekenfilms,familiefilms,daarom gaan kids er ook heen.
Als ik mensen hoor dat er ook grapjes inzitten die kinderen niet begrijpen en volwasenen wel lach ik me dood dat volwassenen daarom ervoor naar de bios gaan.Dat is alleen leuk als je dan met de kids meekijkt."

Jammer dat je er zo over denkt.

Roeltje

Avatar

Een paar jaar terug keek ik nog wel veel kinderfilms, en nu véél minder.
Dit jaar vind ik The Lego Movie en The Boxtrolls het wel waard om een kaartje te kopen. Pixar mag ook niet ontbreken, dat zijn legendarische films voor mij, voor zowel jong als oud.

En ik ga van de Turtles genieten omdat ik zin heb in nog een zomerentertainment (al heb ik er al zoveel gehad ;)

NieuwsFilm