Alles over 'Sin City: A Dame to Kill For'

Nieuwe toevoeging in de franchise van Frank Miller.

Komende donderdag komt de film Sin City: A Dame to Kill For uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 28 augustus in première.

Sin City: A Dame to Kill For


Duur: 102 minutenGenre Actie, Misdaad, ThrillerBudget: onbekend
...
...
...

Cast & Crew:
RegieRobert Rodriguez, Frank MillerScenario Frank MillerEva Green Ava LordJuno Temple SallyJessica Alba Nancy CallahanJoseph Gordon-Levitt JohnnyJosh Brolin Dwight McCarthy
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Frank Miller en Robert Rodriguez slaan wederom de handen ineen voor het vervolg op de graphic novel verfilming Sin City. In dit deel verweeft Miller zijn klassieke verhalen met nieuwe. Bekende koelbloedige personages als Nancy, Dwight en Marv keren terug en kruizen paden met de meest beruchte bewoners van de stad. A Dame to Kill For vertelt vier verhalen, waarvan er drie een prequel vormen op Sin City (2005) en één als vervolg dient.

A Dame to Kill For
Speelt zich jaren voor The Big Fat Kill af. Dwight McCarthy (Brolin) worstelt met zijn innerlijke demonen en probeert controle te houden tot zijn voormalige liefde, Ava Lord (Green) terugkeert. Zij wil zijn hulp om aan haar echtgenoot te ontsnappen, de miljardair Damien Lord (Marton Csokas). Hij wordt beschermd door zijn gigantische bodyguard Manute (Dennis Haysbert). Dwight wordt al snel weer verliefd op Ava, maar ontdekt ook al snel dat haar intenties een stuk meer sinister zijn dan ze in eerste instantie leken.

Just Another Saturday Night
Nadat hij gezien heeft hoe John Hartigan (Bruce Willis) weer samen is gekomenmet Nancy Callahan (Alba) in That Yellow Bastard, wordt Marv (Mickey Rourke) wakker op een snelweg, die uitkijkt op The Projects. Hij wordt daar omringd door enkele dode jonge mannen, en is vastberaden erachter te komen hoe hij daar terecht is gekomen.

The Long Bad Night
Johnny (Gordon-Levitt), een arrogante gokker, is op de duistere missie om de grootste misdadiger van Sin City, Senator Roark (Powers Boothe), te verslaan. Johnny ontdekt dat hij de verkeerde man verslagen heeft tijdens een potje poker en de zaken worden erger als de Senator hem op brute wijze in elkaar laat staan. Getekend en met lust naar wraak, wordt zijn missie minder belangrijk als hij de jonge stripper Marcy (Julia Garner) ontmoet.

Nancy's Last Dance
Speelt zich af na de gebeurtenissen in That Yellow Bastard. De exotische danseres Nancy Callahan heeft moeite met John Hartigans belangeloze zelfmoord en wordt door hem geadviseerd in hallucinaties. Ze wordt gek en de nu zwartharige en getekende Nancy is uit op bloed. Samen met haar vriend en beschermengel Marv gaat ze jagen op Senator Roark, in een poging wraak te kunnen nemen.

Postercontroverse

Postercontroverses komen wel vaker voor. Denk maar aan de controverse die jaren geleden ontstond rond de poster van Sint (die volgens een bezorgde groep ouders te eng was voor hun kinderen) en de 9/11 controverse rond Teenage Mutant Ninja Turtles. Ook Sin City: A Dame to Kill For kon niet ontsnappen aan een controverse.

Voor deze film werd een reeks personageposters vrijgegeven, waarin Eva Greens Ava Lord om de een of andere reden ontbrak. Al snel werd echter duidelijk waarom: haar poster was volgens de Amerikaanse MPAA niet geschikt. De reden: "[de poster werd afgewezen wegens] naaktheid - de vorm van de borst en duistere tepel / areola cirkel zichtbaar door doorzichtige japon." De actrice vond het zelf maar onzin. Ze vond het een sexy poster en "vind[t] het een beetje vreemd. Het lijkt een beetje alsof het allemaal om publiciteit gaat." Later vertelde ze ook dat fans zich op veel meer kunnen verheugen dan alleen haar tepel als ze de daadwerkelijke film in de bioscoop zien.

Box office prestaties

Waar de eerste Sin City-film het nog goed deed in de bioscoop, lijkt A Dame to Kill For te floppen. De vorige film in de franchise verdiende in 2005 nog 29 miljoen dollar in zijn openingsweekend. Negen jaar later lijkt het publiek geen trek meer te hebben in de franchise, want met een première in 2,894 bioscopen, verdiende A Dame to Kill For slechts 6,4 miljoen dollar. Een rampzalig slechte première dus in de Verenigde Staten.

Aangezien de vorige film in de franchise in het buitenland nauwelijks meer verdiende dan in de Verenigde Staten, lijkt er niet veel hoop te zijn voor A Dame to Kill For. Ook in Nederland lijkt de film het niet goed te gaan doen. Sin City verdiende in 2005 nog zo'n 1 miljoen euro, dus de kans is groot dat het vervolg het niet veel beter gaat doen.

Eerste reacties

Ook critici lopen niet echt warm voor de film, als we kijken naar Rotten Tomatoes. Daar staat de film op basis van 122 recensies op 44 procent. De consensus is dat het geweld en de visuele stijl hetzelfde zijn als Sin City, maar dat de film de brute impact van het origineel mist.

Trivia

In Sin City werd Dwight gespeeld door Clive Owen, ditmaal wordt het personage gespeeld door Josh Brolin. De verklaring is simpel: dit verhaal speelt zich af vóór Dwight plastische chirurgie kreeg om eruit te zien als Clive Owen. Dit is de tweede film gebaseerd op een graphic novel van Frank Miller, waarin Eva Green een rol speelt. Eerder speelde ze Artemisia in 300: Rise of an Empire. Eva Green en Marton Csokas spelen een echtpaar in deze film. Tussen 2005 en 2009 hadden ze in 't echt een relatie.

•



•


•





NieuwsFilm

meest populair