Matthew McConaughey gewild voor 'The Stand'

The Stand is gebaseerd op het gelijknamige post-apocalyptische verhaal van Stephen King.

Schrijver en regisseur Josh Boone, bekend van The Fault in Our Stars, zou graag zien dat Matthew McConaughey (Killer Joe, Dallas Buyers Club) een rol vertolkt in zijn nieuwe film The Stand.

The Stand, gebaseerd op het gelijknamige post-apocalyptische boek van Stephen King, werd in 1994 verwerkt tot een TV mini-serie, met Gary Sinise (Apollo 13, Forrest Gump) in de hoofdrol.

In veel opzichten zou McConaughey perfect geknipt zijn voor de hoofdrol van Stu Redman, de Texaan die de uitbraak van het supervirus (met de bijnaam “Captain Trips”) overleeft en de leider wordt van een groepje mede-overlevers - the good guys.

Regisseur Josh Boone heeft echter andere plannen voor “McConaissance”. Boone wil McConaughey de rol laten vertolken van het demonische personage Randall Flagg, aka “the Walkin’ Dude” - de bad guy uit de film. Flagg brengt een groep overlevers bij elkaar in Vegas, waar hij plannen maakt voor een evil empire. Flagg verscheen in negen boeken van Stephen King, waaronder de beroemde The Dark Tower-reeks.

Ondertussen zit de gewilde McConaughey overigens niet stil. De acteur is in onderhandeling met regisseur Stephen Gaghan (Abandon, Syriana) over de samenwerking voor de film Gold, gebaseerd op een script van Patrick Massett en John Zinman. Gold gaat over het waargebeurde verhaal van een goudmijnschandaal, waarin het Canadese goudmijnbedrijf Bre-X Minerals in 1993 grote hoeveelheden goud ontdekte in de Indonesische jungle.



NieuwsFilm

meest populair