Robert Downey Jr.: 'Guardians of the Galaxy' beste Marvel-film

De box office verdienste van de film staat nu boven de half miljard dollar.

Marvel’s Guardians of the Galaxy ging begin deze maand in première en is een van de populairste films van de studio ooit. Dat, terwijl de film eerder vooral omschreven werd als een gigantische gok van de studio. Guardians is gebaseerd op een comic die eerder nauwelijks bekend was bij de fans. Maar die gok heeft zich nogal terugbetaald. Niet alleen is het in de Verenigde Staten nu de best verdienende film van de zomer, ook blijkt Iron Man-ster Robert Downey Jr. het een fantastisch product te vinden.

In een gesprek met Entertainment Weekly, zei hij het volgende: ”Guardians of the Galaxy is op sommige manieren, de beste Marvel-film ooit. Het is gek voor iemand met een ego zoals dat van mij, om zoiets te zeggen.”

Verder is de film nu de best verdienende film van de zomer, althans, in de Verenigde Staten. Eerder was die titel voor Transformers: Age of Extinction, maar die is nu voorbijgestreefd. Guardians of the Galaxy verdiende meer dan 251 miljoen dollar in de Verenigde Staten, waar Transformers 4 243 miljoen dollar verdiende deze zomer.

De totale opbrengst van die laatstgenoemde film is overigens wel veel hoger. Guardians staat nu wereldwijd op een half miljard dollar. Transformers 4 staat als enige film dit jaar tot nu toe, boven de één miljard dollar.

Guardians draait nog in de bioscopen en het lijkt erop dat deze in de Verenigde Staten meer dan driehonderd miljoen dollar zal verdienen. Dan is de film populairder dan de vorige Marvel-film die dit jaar uitkwam: Captain America: Winter Soldier.

Hebben jullie de film al gezien? Zo ja, wat vonden jullie van Guardians of the Galaxy?



NieuwsFilm

meest populair