Featured

Alles over 'Gone Girl'

Heeft Ben Affleck zijn vrouw vermoord?

door Jim Pedd op 29.09.2014 om 19:14 in Featured
Komende donderdag komt de film Gone Girl uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 2 oktober in première.

Gone Girl


Duur: 145 minutenGenres Drama, Mysterie, ThrillerBudget: 50 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieDavid FincherScenario Gillian FlynnRoasmund Pike Amy DunneBen Affleck Nick DunneMissi Pyle Ellen AbbottNeil Patrick Harris Desi CollingsTyler Perry Tanner Bolt
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Gone Girl legt de geheimen van een modern huwelijk bloot. Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne (Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy (Pike) vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?

Boekverfilmingen van David Fincher

Gone Girl is David Finchers tiende film. Het is tevens zijn zesde boekverfilming. Een mooi moment dus om eens te kijken naar andere boeken die Fincher verfilmde. De eerste daarvan is Fight Club, van schrijver Chuck Palahniuk. De film werd goed ontvangen en geldt als culthit. Wie weet zou de film wel een vervolg kunnen krijgen van Fincher, want Palahniuk kondigde in 2013 aan vervolg te schrijven. Jaren later, in 2007, kwam pas de volgende boekverfilming van Fincher uit: Zodiac. De film is gebaseerd op een non-fictie boek met dezelfde titel van Robert Graysmith en gaat over de seriemoordenaar die zichzelf de Zodiac noemde en nooit gepakt werd door de politie.

Al een jaar later bracht Fincher ons de volgende boekverfilming, The Curious Case of Benjamin Button. Deze fantasyfilm is losjes gebaseerd op een kort verhaal met dezelfde titel van F. Scott Fitzgerald. Hij gaat over een man die omgedraaid ouder wordt. The Social Network uit 2010 is gebaseerd op Ben Mezrichs boek The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal. Tot slot is er nog de verfilming van Stieg Larssons The Girl with the Dragon Tattoo uit 2011. De boekverfilmingen behoren tot Finchers best ontvangen films, waarvan The Social Network met een percentage van 96 procent op RottenTomatoes de best ontvangen is. De tweede plek is voor Zodiac, met een percentage van 89 procent. De nummer drie is The Girl with the Dragon Tattoo, dat volgens 86 procent van de critici een goede film is.

Overigens scheelde het niet veel of Fincher had nog een boekverfilming gepland. Hij werkt al jaren aan wat zijn meest ambitieuze film moet worden, 20,000 Leagues Under the Sea, gebaseerd op het boek met dezelfde titel van Jules Verne. Die film zal er niet komen, want deze zou maar liefst 200 miljoen dollar gekost hebben en dat risico wilde Disney niet lopen, vooral omdat de studio het niet helemaal eens kon worden met FIncher over de cast.

Box office prestaties

In de Verenigde Staten gaat men uit van best redelijke box office prestaties voor Gone Girl. De film zou naar schatting zo'n 24 miljoen dollar verdienen in zijn openingsweekend in de Verenigde Staten en de rest van zijn draaiperiode nog zo'n 66 miljoen dollar binnenhalen. De totale verdienste in de VS zou dan neerkomen op 90 miljoen dollar. Daarmee zou Gone Girl niet Finchers best verdienende film worden: Seven, Panic Room, Benjamin Button, The Social Network én The Girl with the Dragon Tattoo deden het allemaal beter.

De verwachting is verder dat Gone Girl internationaal meer verdient dan in de Verenigde Staten. Uitgegaan wordt van een opbrengst van ongeveer 145 miljoen dollar in totaal. Dan zouden de totale box office verdiensten neerkomen op zo'n 235 miljoen dollar. Nederland zal daar naar schatting een bijdrage van ongeveer twee miljoen euro aan leveren. Eerdere films van Fincher verdienden allemaal rond dat bedrag, enkele uitschieters naar de drie miljoen daargelaten.

Eerste reacties

Gone Girl zal niet Finchers best ontvangen film worden, maar wel in de top eindigen. Op RottenTomatoes scoort de film op basis van 34 recensies een percentage van 88 procent. De consensus: "Duister, intelligent en stylistisch. Gone Girl speelt in op regisseur David Finchers sterkste punten en haalt het beste naar boven in sterren Ben Affleck en Rosamund Pike."

Trivia

Het einde van de film is anders dan dat van het boek. Dat deed Gillian Flynn, schrijver van het boek én het scenario bewust, om lezers enthousiast te maken voor de film. Zowel Ben Affleck als zijn personage Nick Dunne zijn geboren op 15 augustus. Rosamund Pike was niet bepaald de eerste actrice die overwogen werd voor de rol van Amy Dunne. Ook Reese Witherspoon, Charlize Theron, Natalie Portman, Emily Blunt, Rooney Mara, Olivia Wilde, Abbie Cornish en Julianne Hough werden overwogen voor de rol.

•


•

•


12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

Dit is vast en zeker een goede film Smiley face

JamesBond

Avatar

Ik denk toch dat het openingsweekend beduidend hoger gaat liggen dan $24 miljoen. Het boek is immens populair in Amerika en ik denk toch wel dat de bezoekersaantallen zeer hoog zullen zijn! Kan me niet herinneren dat ik ooit zo erg naar een film heb uitgekeken! :D Zaterdagavond zit ik in de bioscoop! Smiley face

Perrysh

Avatar

Airbender "spoiler"


Ik hoop dat dit een troll-post is. Wat een bullshit om de hele film even voor ons samen te vatten in 3 zinnen. Die spoiler-tags zijn er niet voor niets.

JamesBond

Avatar

Perrysh "Ik hoop dat dit een troll-post is. Wat een bullshit om de hele film even voor ons samen te vatten in 3 zinnen. Die spoiler-tags zijn er niet voor niets."


Geen zorgen, dit is pure bull...

Brein8998

Avatar

Airbender "Helemaal niet! :E"

Well....fuck you too than

Banned

Avatar

Airbender bewijst hier vooral dat hij geen fantasie heeft… Als je dan toch een dergelijke troll post wil doen, doe je beter een geloofwaardige.

Dit is dus niet het verhaal van Gone Girl voor de duidelijkheid.

Roeltje

Avatar

Airbender "AIRBENDER DIE EVEN DE FILM VOOR MIJ SAMENVAT"


:X :X :X :X :X

:| :| :| :| :| :| :| :|

Roeltje

Avatar

Banned "Airbender bewijst hier vooral dat hij geen fantasie heeft… Als je dan toch een dergelijke troll post wil doen, doe je beter een geloofwaardige"


Dit is juist heel erg geloofwaardig, ongeveer het einde wat je zou verwachten.
Ik hoop dat dit niet waar is, want anders is de film gewoon verpest voor mij.
Vind het een lage streek van Airbender.
Hij weet zelf heus wel dat hij voorzichtig moet zijn met spoilers, daar zit hij lang genoeg voor op FT.

Roeltje

Avatar

Airbender, hou eens op met dat gedrag, en geef toe dat je fout gedaan hebt.
Ik vind het echt niet leuk, en ik vat het ook helemaal niet licht op.

Mooi dat je het in een spoiler hebt gezet, maar de schade bij mij en waarschijnlijk meer mensen is niet te overzien.

EDIT: Ik heb je tweede spoiler gelezen, en het is dus verzonnen. Nou gelukkig, ik hoop dat de film er niet op lijkt.

nieuwslaatste nieuws

meest populair