Nicholas Hoult: 'Mad Max: Fury Road' is gestoord

Er zit verder nauwelijks dialoog in de film.

Nicholas Hoult scoorde een bizarre rol in de aankomende vierde film in de Mad Max-franchise: Fury Road. Hij is het personage Nux, een kale man met rafelige lippen en een immer boze blik op zijn gezicht. Heel iets anders dan de Hoult die we kennen uit films als X-Men: Days of Future Past en Jack the Giant Slayer dus. In een interview met MTV vertelde de acteur over de film, die volgens hem ”gestoord” is.

”Ik heb een ruwe versie gezien,” begon hij. ”Ik zat daar en dacht, ‘Whoa’.” Het ziet er geweldig uit, volgens Hoult. De voertuigen en de actie, ”er zitten geweldige stunts in,” vertelde hij.

Verder hoeven we nauwelijks dialoog te verwachten. Volgens de laatste geruchten heeft hoofdrolspeler Tom Hardy hooguit een stuk of twintig regels dialoog. En dat geld ook voor andere personages. ”Het scenario was net een 300 pagina’s tellende comic. De dialoog, het is vreemd, de woorden die ze gebruiken… Ze spreken niet zoals ik dat zou doen. Of wie dan ook, tegenwoordig.”

En daarin ligt voor Hoult ook de aantrekkingskracht van deze film. ”Hij [regisseur Miller] is zo slim. De wereld die hij gemaakt heeft, ziet er schitterend uit.” Mad Max: Fury Road gaat op 14 mei in première.


NieuwsFilm

meest populair