Algemeen

Jared Leto beoogd kandidaat The Joker in 'Suicide Squad'

In 2016 krijgen we een opvolger op Heath Ledgers Joker.

door Bram de Groot op 08.11.2014 om 13:56 in Algemeen
Volgens bronnen van de website TheWrap heeft Warner Bros. Jared Leto (Dallas Buyers Club) in het vizier voor de rol van The Joker. De Oscarwinnaar moet de Batman-slechterik spelen in David Ayers Suicide Squad, de DC Comics-superheldenfilm die in augustus 2016 in de bioscoop moet verschijnen.

Dit gerucht bevat twee kanten. Ten eerste zou dit betekenen dat we opnieuw The Joker in actie gaan zien op het witte doek. In het verleden zagen we wijlen en Oscarwinnaar Heath Ledger nog een fantastische invulling geven aan het personage in Christopher Nolans The Dark Knight (2008). Jaren daarvoor wist Jack Nicholson een even imposante versie neer te zetten in Tim Burtons Batman (1989). Ten tweede zou er dus al een acteur op het oog zijn. Leto was eerder in beeld voor Marvels Doctor Strange.

Enkele weken geleden werden Ryan Gosling, Tom Hardy, Margot Robbie, Will Smith en Jesse Eisenberg in verband gebracht met de film. De laatste speelt in Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice de rol van de villain Lex Luthor. Suicide Squad staat gepland voor 5 augustus 2016.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Lijkt mij een waardige opvolger van Ledger en Nicholson! Smiley face

YOLO

Avatar

JamesBond "Lijkt mij een waardige opvolger van Ledger en Nicholson! Smiley face"
Mee eens. Als er toch per se weer een Joker tevoorschijn gaan halen dan is Leto een uitstekende kandidaat.

M0vieFreak

Avatar

Ik zou hem wel willen zien als The Joker. Het ik ook bekend dat Ryan Gosling deze rol zou krijgen maar hij wou niet verbonden zijn aan meerdere contracten. Aan hem werd het meteen gevraagd, dit is wat hij te zeggen had:

"I do [have my eye on one project.] I am excited about what's happening," he told the trade. "There are incredible opportunities and I'm very grateful for them. I'm looking forward to making films again now that the tour is wrapping up. It's going to be an exciting 2015." Of course, Leto wouldn't offer any details about the said project: "I've sworn to keep my mouth shut but I think that very shortly there will be something to talk about, that's for sure."

Joslyn

Avatar

Airbender "Goeie acteur, maar ik zie hem toch liever als Dr Strange. Als hij en Benedict Cumberbatch nou van rol zouden wisselen :+"


Hmm dat zie ik andersom. Hoewel ik dat qua acteerkwaliteiten Cumberbatch een betere psychopatische clown kan spelen kan Leto lijkt mij door hun uiterlijk Leto als Joker en Cumberbatch als Strange geloofwaardiger. (hoeft er ook niet zoveel CGI aan pas te komen :P )

Frietgezicht

Avatar

Hoezo weer Joker. Mr Freeze of Killer Croc en ook Riddler lijken mij leuker. Nog niet (waardig) gezien in een film.

Olrik

Avatar

Jared Leto is een fantastische acteur en ik denk dat hij de juiste kandidaat is voor het spelen van dit iconische personage.

Frietgezicht

Avatar

Airbender "Je vergeet dat dit de Suicide Squad film is en niet Batman. Daar zie ik liever Harley Quinn of Professor Hugo Strange."


Ohhhh idd,let niet op!
Ik heb niks gezegt.

pmw84

Avatar

Mr. Freez en Riddler had ik ook liever gezien NAAST The Joker


Ik vind het nog steeds jammer dat Nolan in zijn films geen gebruik heft gemaakt van Riddler. Hopelijk in de toekomst geeft WB toestemming om Riddler te introduceren

Kamajiisama

Avatar

Ben benieuwd...., hij zou ook zo The Crow kunnen spelen

jaime91

Avatar

Perfecte keus! T+) Ik ben wel heel benieuwd naar de nieuwe Joker. Niet alleen is Ledger's Joker lastig te overtreffen op zelfs te evenaren, de nieuwe Joker moet toch ook echt wel anders zijn dan Ledger's of Nickelson's Joker.

En ik zou echt niet weten hoe. Maar gelukkig is dat dan ook niet aan mij om uit te vinden. Ik ben heel benieuwd, maar ik zie The Joker graag terug. Fantastische badguy!

GrimReaper010

Avatar

Frietgezicht "Ohhhh idd,let niet op!
Ik heb niks gezegt."


Gezegt = Gezegd...

Frietgezicht

Avatar

GrimReaper010 "Gezegt = Gezegd..."


klopt ja,aardig van je!

Frietgezicht

Avatar

pmw84 "Mr. Freez en Riddler had ik ook liever gezien NAAST The Joker


Ik vind het nog steeds jammer dat Nolan in zijn films geen gebruik heft gemaakt van Riddler. Hopelijk in de toekomst geeft WB toestemming om Riddler te introduceren"


Riddler in een Nolan-film was fantastisch geweest ja want die hoort thuis in een 'slim' verhaal maar ja,dan had er een 4e gemaakt moeten worden want ik had Bane of Joker ook niet willen missen.

Ed Crane

Avatar

Frietgezicht "Riddler in een Nolan-film was fantastisch geweest ja want die hoort thuis in een 'slim' verhaal"


Daarom hoorde hij sowieso niet in The Dark Knight Rises. Maar je kunt óók niet telkens bij elke paar Batman-film weer hetzelfde groepje bekende badguys gaan gebruiken...

theDarkKira

Avatar

pmw84 "Ik vind het nog steeds jammer dat Nolan in zijn films geen gebruik heft gemaakt van Riddler. Hopelijk in de toekomst geeft WB toestemming om Riddler te introduceren"


Warner heeft er sterk op aangedrongen om Leonardo DiCaprio te casten als de Riddler in "The Dark Knight Rises".
Het was Nolan die hier sterk op tegen was, omdat hij het karakter te veel vond lijken op The Joker.

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "Daarom hoorde hij sowieso niet in The Dark Knight Rises. Maar je kunt óók niet telkens bij elke paar Batman-film weer hetzelfde groepje bekende badguys gaan gebruiken..."


Komt hij weer,elke kans om ff af te geven op TDKR pakt die haha.

Maar Riddler zou toch niet weer het bekende groepje zijn.
Zolang een badguy compleet mislukt is verdiend die nog een waardig optreden en dus verdienen Mr Freeze en Riddler dat wel(Net als Venom in de Spider-Man reeks hoewel elke badguy daar een nieuwe film verdiend). Maar een Killer Croc of eventueel Poison Ivy zou ik ook niet erg vinden.

Ed Crane

Avatar

Nou ja The Riddler zat in Batman: The Movie uit de jaren zestig, ook in de 'reboot'-reeks die Tim Burton begonnen was en als ie nu ook weer in TDKR zat dan zouden we inderdaad dus meer de hele tijd dezelfde gezichten zien. Zo'n beetje het enige positieve aan TDKR was dat Bane de main villain was, die zat eerder enkel nog als een achtergrond opvulsel in Batman & Robin als gimp-seksslaaf van Poison Ivy.

vleermuisman

Avatar

Ik dacht nog laatst aan Jake Gyllenhaal voor de rol van de Joker eigenlijk? Iemand dit dit ook ziet zitten?

NieuwsFilm

meest populair