Algemeen

Duidelijke blik op de Necromancer in 'The Hobbit: The Battle of the Five Armies'

De White Council neemt het in de film tegen hem op.

door Jim Pedd op 17.11.2014 om 12:25 in Algemeen
Hieronder hebben we weer een nieuwe foto van Peter Jacksons The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Deze toont ons het tweede personage dat Benedict Cumberbatch in de film speelt. Naast Smaug is de acteur ook nog de Necromancer, die later niemand minder dan superslechterik Sauron zal blijken te zijn.

In The Battle of the Five Armies is het aan de White Council, die bestaat uit Gandalf (Ian McKellen), Galadriel (Cate Blanchett), Radagast (Sylvester McCoy), Saruman (Christopher Lee) en Elrond (Hugo Weaving) om het tegen hem op te nemen. In de onlangs verschenen trailer zagen we al hoe Saruman zegt Sauron te zullen verslaan.
In The Battle of the Five Armies wordt het verhaal direct na de gebeurtenissen in The Desolation of Smaug voortgezet. De dwergen hebben hun koninkrijk terug veroverd op de draak Smaug (Cumberbatch), maar die is nu op wraak belust en op weg naar Lake Town om zich te wreken op de inwoners. Niet dat Thorin (Richard Armitage) zich daar druk om maakt: hij is enkel bezig met zijn herwonnen rijkdom. Pogingen van Bilbo (Martin Freeman) om hem tot bedaren te brengen mislukken en de arme Hobbit wordt gedwongen een gevaarlijke keuze te maken. Tegelijk zijn er veel grotere gevaren in het spel: Gandalf (McKellen) zit in een penibele situatie en Sauron stuurt enorme Orc-legers naar de Lonely Mountain. Duisternis nadert en het is aan dwergen, elven en mensen om een allesbeslissende keuze maken: zich verenigen, of zich laten vernietigen. Wat volgt is de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van Midden-Aarde aan een zijden draadje hangt.

Vanaf 10 december in de bioscoop.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DeMuizenkoning

Avatar

Misschien niet de meest interessante foto en is gewoon Sauron van LOTR in vuur en vlam maar toch wauw! Ziet er uiterst badass uit! :Y

Steve-O

Avatar

Ik had gedacht dat we hem alleen maar als het Oog gingen zien in dit laatste deel maar dit is natuurlijk ook gaaf! Ben benieuwd hoe ze gaan laten zien hoe machtig Saruman is want ik neem aan dat hij het opneemt tegen Sauron en Elrond tegen de Nazgûl of iets in die trent.

Ik ben erg benieuwd hoe de scenes in Dol Guldur samen zullen komen!

Axeqlusive

Avatar

Nu weet ik dat velen hier Hobbit en/of LotR geil zijn, maar ik heb echt het idee dat van sommige projecten iedere drol wordt gedeeld en deze drol vervolgens nog vol gejuich wordt ontvangen ook.

Let's be real... het is Sauron in flames, klaar. Niks bijzonders.

Banned

Avatar

Ja nu is alles héél duidelijk.

DeMuizenkoning

Avatar

Axeqlusive "Nu weet ik dat velen hier Hobbit en/of LotR geil zijn, maar ik heb echt het idee dat van sommige projecten iedere drol wordt gedeeld en deze drol vervolgens nog vol gejuich wordt ontvangen ook."


Vol gejuich? Misschien ben je nu zelf ook wat aan het overdrijven niet?

Frietgezicht

Avatar

Hij ken toch niks doen?In The Lord of the Rings-serie kon die niks anders dan Orcs instructies geven.

Ben wel benieuwd hoe het eindigt met die dwergen. Als ze nu het begin zien van de terugkeer van Sauron hadden ze in de LotR-films ook wel ff kunnen helpen of zijn ze dan allemaal opa's.

DeMuizenkoning

Avatar

Frietgezicht "Ben wel benieuwd hoe het eindigt met die dwergen. Als ze nu het begin zien van de terugkeer van Sauron hadden ze in de LotR-films ook wel ff kunnen helpen of zijn ze dan allemaal opa's."


Bilbo is er ook al 111in de eerste LOTR dus er komen nog heel wat jaartjes bij, maar ik heb geen idee van hoe oud dwergen kunnen worden :P

Frietgezicht

Avatar

DeMuizenkoning "Bilbo is er ook al 111in de eerste LOTR dus er komen nog heel wat jaartjes bij, maar ik heb geen idee van hoe oud dwergen kunnen worden :P"


Ja die Bilbo idd. Wel raar dat die in LotR er anders uitziet(in een flashbac als die de ring oppakt is die dezelfde leeftijd maar in The Hobbit ineens jong) Legolas en Gandalf lijken er ook alleen jonger op te worden. Beetje lullig als alleen die dwergen korte levensduur hebben.

DeMuizenkoning

Avatar

Frietgezicht "Ja die Bilbo idd. Wel raar dat die in LotR er anders uitziet(in een flashbac als die de ring oppakt is die dezelfde leeftijd maar in The Hobbit ineens jong) Legolas en Gandalf lijken er ook alleen jonger op te worden. Beetje lullig als alleen die dwergen korte levensduur hebben."


Ik weet eerlijk gezegd ook niet of het altijd allemaal klopt qua leeftijd en het binden tussen LOTR en The Hobbit. Zoals je zegt, in de flashback ziet hij er heel wat anders uit, maar dan zegt hij ook "What's this? A ring?" wat helemaal veranderdt is in de Hobbit. Maar volgens mij zitten er wel zo meerdere foutjes in.

Frietgezicht

Avatar

DeMuizenkoning "Ik weet eerlijk gezegd ook niet of het altijd allemaal klopt qua leeftijd en het binden tussen LOTR en The Hobbit. Zoals je zegt, in de flashback ziet hij er heel wat anders uit, maar dan zegt hij ook "What's this? A ring?" wat helemaal veranderdt is in de Hobbit. Maar volgens mij zitten er wel zo meerdere foutjes in."Gandalf zei ook tegen Bilbo 'you didnt age a day' dus klopt idd niet.

Steve-O

Avatar

Ach je kan hun moeilijk verwijten waarom Bilbo er niet uitziet als Ian Holm er dik tien jaar geleden uitzag. Holm is aardig op leeftijd en zou simpelweg Freeman's rol niet hebben kunnen spelen. Dit soort continuïteit problemen krijg je nou eenmaal als je een prequel gaat maken. Ik vond de eerste scene van AUJ wel goed gedaan waarin de oude Bilbo een tekening van de jonge Bilbo oppakte.

Hoe dan ook, Dwergen kunnen zo'n 250 jaar oud worden. Bilbo kon volgens mij de 111 halen vanwege de Ring (zelfde als waarom Gollum ook zo oud is geworden). Als je wilt weten hoe de situatie overgaat in de LOTR trilogie, dikke spoilers van de laatste Hobbit film: Dain word de Koning onder de Berg en regeert daar. Balin en Nori gaan op een gegeven moment naar Moria, we zien dat ze dood zijn in FOTR, maar wat alle andere dwergen doen weet ik niet. Wel dat Thorin, Fili en Kili sterven tijdens de slag van de Vijf Legers. Volgens mij had Sauron ook aanvallen op Erebor tijdens de Oorlog om de Ring maar dit hebben ze er maar uitgelaten in de films. Het stond allemaal te ver af van de reisgenoten. En daarbij kunnen ze het hele Dol Guldur verhaal nu makkelijk verfilmen met als opzet dat Sauron daar verdreven word en naar Mordor gaat. Dat terwijl de tovenaars denken dat ze voorlopig wel af zijn van Sauron...

DeMuizenkoning

Avatar

Steve-O "Ach je kan hun moeilijk verwijten waarom Bilbo er niet uitziet als Ian Holm er dik tien jaar geleden uitzag. Holm is aardig op leeftijd en zou simpelweg Freeman's rol niet hebben kunnen spelen. Dit soort continuïteit problemen krijg je nou eenmaal als je een prequel gaat maken. Ik vond de eerste scene van AUJ wel goed gedaan waarin de oude Bilbo een tekening van de jonge Bilbo oppakte.

Hoe dan ook, Dwergen kunnen zo'n 250 jaar oud worden. Bilbo kon volgens mij de 111 halen vanwege de Ring (zelfde als waarom Gollum ook zo oud is geworden)"


Nou ik heb geen enkele moeite met Freeman als onze kleine Hobbit held, er kloppen gewoon een paar dingetjes niet, maar dat was inderdaad misschien wel te verwachten. Maar verder wel bedankt voor je uitleg, al heb ik niet naar je spoiler durven kijken :P neem aan dat er toch wel wat dwergen de geest geven, vooral die nutteloze met z'n kleine katapult, die maakt volgens mij geen schijn van kans..

NieuwsFilm

meest populair