POLL: Draken in films

Welke draak is jouw favoriet?

Volgende maand zien we in The Hobbit: The Battle of the Five Armies hoe het afloopt met Smaug. De praatgrage draak heeft heel wat soortgenoten die door de jaren heen opdoken in allerlei succesvolle en minder succesvolle films. Via de POLL van deze week kun je laten weten welke van onderstaande draken jouw favoriet is.

Dit jaar kwamen al een flink wat draken voorbij op het witte doek. Zo zagen we in Walt Disneys sprookjesfilm Maleficent een mooie draak en doken Toothless en flink wat andere gekleurde draken op in de sequel How to Train Your Dragon 2.

Uiteraard waren er in de succesvolle Harry Potter-films ook een aantal fraaie draken te zien. Andere films met bekende draken zijn Dragonslayer (1981), The Neverending Story (1984), Dragonheart (1996) en Eragon (2006). Ook in andere animatiefilms doken de nodige draken op. Wat te denken van Mushu uit Mulan (1998) en Haku uit Spirited Away (2001). En dan hebben we ook nog Elliott uit de live-action animatiefilm Pete's Dragon (1977).

Hieronder twintig films met draken. Aan jou de keuze: welke draak is of draken zijn jouw favoriet? Uiteraard zijn er meer draken te noemen. Mis je jouw favoriet? Laat deze dan achter op de gebruikelijke plaats.

Succes met stemmen!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair