Algemeen

Minstens vijf grote films van Sony Pictures vroegtijdig gelekt

Onder meer Annie, Mr. Turner en Fury lekken via verschillende download-kanalen.

door Bram de Groot op 01.12.2014 om 08:51 in Algemeen
Enkele maanden geleden lekte The Expendables 3 voortijdig online en nu is ook de musical Annie van Sony Pictures online verschenen. Daarnaast zag de studio kopieën van de grote(re) titels Fury (23 oktober, releasedatum NL), Mr. Turner (11 december, releasedatum NL), Still Alice (16 januari, releasedatum VS) en To Write Love on Her Arms (onbekend releasedatum) lekken.

De reeds verschenen oorlogsfilm Fury zou ondertussen al een kleine miljoen keer zijn gedownload. De musical Annie, met grote namen als Jamie Foxx, Cameron Diaz en Quvenzhané Wallis, verschijnt op 19 december in de Noord-Amerikaanse bioscopen en ondanks dat de lek waarschijnlijk voor de nodige media-aandacht zorgt, schaadt het mogelijk ook de omzet.

Het betreffen zogenaamde Dvd-screeners die waarschijnlijk eerder deze week via een hack-aanval zijn bemachtigd door cybercriminelen. Deze hackers, die zich “Guardians of Peace" zouden noemen, hebben eerder deze week gedreigd "geheime en top-geheime" projecten van Sony bekend te maken. Opmerkelijk is overigens dat er een verband wordt gelegd tussen Sony's film The Interview en Noord-Korea. In de komedie wordt de leider van het land behoorlijk voor aap gezet en in een officieel bericht werd de film "Evil" genoemd. Sony Pictures heeft nog niet gereageerd.

Eerder werd de piraat, die in 2009 een illegale kopie van X-Men Origins: Wolverine verspreidde, tot een jaar gevangenis straf veroordeeld en op dit moment worden twee Britten verdacht van het lekken van The Expendables 3.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

vleermuisman

Avatar

"Guardians of Peace"? Laat me toch niet lachen.. Vinden deze mensen zichzelf nu echt stoer ofzo? Als je een goede hacker ben, hack dan geheime informatie van corrupte overheden ofzo, dan breng je in mijn ogen pas een bijdrage aan vrede.

Zielig hoor.. Ik kijk ze wel lekker in de bioscoop.

Edit: Oke, ik herinner me en beken dat ik ook is een keer een gelekte versie van de film X-Men Origins: Wolverine had bekeken. Nou, echt nooit meer dat ik zoiets doet zeg. Ik zag Hugh Jackman nog aan touwen vastzitten en dergelijke :9.

Porter

Avatar

vleermuisman ""Guardians of Peace"? Laat me toch niet lachen.. Vinden deze mensen zichzelf nu echt stoer ofzo? Als je een goede hacker ben, hack dan geheime informatie van corrupte overheden ofzo, dan breng je in mijn ogen pas een bijdrage aan vrede.

Zielig hoor.. Ik kijk ze wel lekker in de bioscoop."


Dit is toch ieder jaar rond deze tijd.
De periode waarin de screeners die voor de oscars circuleren online komen.

Weinig boeiend tot zover , fury allang in de bios gezien en in die andere 4 films geen interesse.

Baron Von Marlon

Avatar

Screeners zijn altijd van minderwaardige kwaliteit.
Iedereen die een beetje filmliefhebber is, wacht meestal toch op een degelijke versie.

Chrischzz

Avatar

Baron Von Marlon "Screeners zijn altijd van minderwaardige kwaliteit.
Iedereen die een beetje filmliefhebber is, wacht meestal toch op een degelijke versie."


Een beetje een filmliefhebber laat de remake van Annie zowiezo links liggen..

Ed Crane

Avatar

Oké dus Noord-Koreaanse hackers zouden vanwege The Interview uit wraak moeite doen om uit Sony's database films te hacken die toch al op screeners uitgebracht waren en dientengevolge onvermijdelijk 100% zeker sowieso al zouden lekken?

Lijkt me sterk dat er überhaupt sprake is van een hack, iemand heeft gewoon de screeners geript en online gezet en dat had Sony kunnen zien aankomen...

bigmichiel

Avatar

Ed Crane "Lijkt me sterk dat er überhaupt sprake is van een hack, iemand heeft gewoon de screeners geript en online gezet en dat had Sony kunnen zien aankomen..."


De film afdeling van Sony ligt al een week stil door de hack. Dat die hack er is, is een feit en geen gerucht.

Dat de films die nu gelekt zijn een direct gevolg van de hack is, is momenteel wél nog een gerucht.

Blockbuster

Avatar

En alle pubertjes hier zeker gelijk allemaal illegaal downloaden?

Ed Crane

Avatar

bigmichiel "De film afdeling van Sony ligt al een week stil door de hack. Dat die hack er is, is een feit en geen gerucht.

Dat de films die nu gelekt zijn een direct gevolg van de hack is, is momenteel wél nog een gerucht."


Nou laat Sony dan die twee computers die Noord-Korea heeft maar terughacken, ligt meteen hun gehele systeem plat.

Wat je vertelt lijkt me dan trouwens wel iets voor een groep hackers die niks met Noord-Korea te maken heeft, maar gewoon lekker wil stoken. Ja of Sony's marketing afdeling zit erachter: da's nou wat je noemt agressieve marketing...

JamesBond

Avatar

Mijn hoofd noemt dit gewoon dikke karma omdat ze alles verprutsen, maar ik houd me in :P

NieuwsFilm

meest populair