Minstens vijf grote films van Sony Pictures vroegtijdig gelekt

Onder meer Annie, Mr. Turner en Fury lekken via verschillende download-kanalen.

Enkele maanden geleden lekte The Expendables 3 voortijdig online en nu is ook de musical Annie van Sony Pictures online verschenen. Daarnaast zag de studio kopieën van de grote(re) titels Fury (23 oktober, releasedatum NL), Mr. Turner (11 december, releasedatum NL), Still Alice (16 januari, releasedatum VS) en To Write Love on Her Arms (onbekend releasedatum) lekken.

De reeds verschenen oorlogsfilm Fury zou ondertussen al een kleine miljoen keer zijn gedownload. De musical Annie, met grote namen als Jamie Foxx, Cameron Diaz en Quvenzhané Wallis, verschijnt op 19 december in de Noord-Amerikaanse bioscopen en ondanks dat de lek waarschijnlijk voor de nodige media-aandacht zorgt, schaadt het mogelijk ook de omzet.

Het betreffen zogenaamde Dvd-screeners die waarschijnlijk eerder deze week via een hack-aanval zijn bemachtigd door cybercriminelen. Deze hackers, die zich “Guardians of Peace" zouden noemen, hebben eerder deze week gedreigd "geheime en top-geheime" projecten van Sony bekend te maken. Opmerkelijk is overigens dat er een verband wordt gelegd tussen Sony's film The Interview en Noord-Korea. In de komedie wordt de leider van het land behoorlijk voor aap gezet en in een officieel bericht werd de film "Evil" genoemd. Sony Pictures heeft nog niet gereageerd.

Eerder werd de piraat, die in 2009 een illegale kopie van X-Men Origins: Wolverine verspreidde, tot een jaar gevangenis straf veroordeeld en op dit moment worden twee Britten verdacht van het lekken van The Expendables 3.



NieuwsFilm

meest populair