Algemeen

Nuchtere Lars von Trier vreest voor zijn filmcarrière

Mogelijk is de tweeluik Nymphomaniac zijn laatste "artistieke" wapenfeit.

door Bram de Groot op 01.12.2014 om 13:50 in Algemeen
In één van zijn eerste grote interviews in jaren heeft de Deense filmmaker Lars von Trier onthuld dat hij op dit moment wordt behandeld voor zijn drank- en drugsverslaving. Op zich geen nieuws bij bekendheden, maar in dit geval toch even onder het kopje 'filmnieuws' in plaats van 'Gossip'. Dit aangezien Von Trier mogelijk klaar is met filmmaken.

De 58-jarige regisseur van films als Nymphomaniac (2013), Melancholia (2011), Antichrist (2009) en Dogville (2003) sprak met de Deense krant Politiken. Hij onthulde dat hij een fles wodka per dag nodig had om in de juiste creatieve staat te belanden. Veel van zijn films zou hij dan ook onder invloed hebben geschreven.

Nu hij (bijna) clean is, vreest hij dat hij alleen nog troep kan opleveren: "Ik weet niet of ik nog films kan maken en dat baart mij zorgen. Er zijn geen creatieve successen van artistieke waarde die zijn gemaakt door ex-dronkaards of ex-drugsverslaafden. Wie zou nog wat geven om een Rolling Stones [plaat] zonder de drank of een Jimi Hendrix [plaat] zonder de heroïne."

Von Trier zou volgens de laatste berichten als schrijver/regisseur betrokken zijn bij de tv-serie The House That Jack Built. Grote kans dat dit project de nodige vertraging heeft gelopen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

De beste man roept alles voor een beetje aandacht...

Porter

Avatar

Veel van zijn films zou hij onder invloed hebben geschreven.


Dat verklaart een hoop.......

NieuwsFilm

meest populair