'Gooische Vrouwen 2' zet openingsrecord neer

Het record van de voorganger is uit de boeken.

De Nederlandse film Gooische Vrouwen (2011) wist met €1,69 miljoen een recordomzet te boeken in het premièreweekend. Daarna wist geen enkele andere film van vaderlandse bodem dit succes te evenaren. De opvolger Gooische Vrouwen 2 wel, aangezien het afgelopen weekend opende met €1,78 miljoen.

Een kanttekening hierbij is dat het eerste deel in 'slechts' 140 zalen te zien was, waar de opvolger debuteerde op maar liefst 152 bioscoopschermen. Met de recordomzet wist de film van regisseur Will Koopman de eerste plek te veroveren van The Hunger Games: Mockingjay – Part 1. De Amerikaanse kaskraker opende een weekend eerder nog met zo'n 1,5 miljoen.

In Gooische Vrouwen 2 keert Claire totaal veranderd terug uit Burkina Faso en haar vriendinnen herkennen haar amper. Ook stort de wereld van Cheryl in, nadat ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt. Anouk klampt zich vast aan een ongezonde relatie en Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert, maar haar geluk is van korte duur. De vriendinnen belanden zodoende in de bergtoppen van Oostenrijk.

Aankomend weekend wordt duidelijk hoe sterk de Gooische vrouwen in hun schoenen staan. Dan moeten ze het namelijk opnemen tegen The Hobbit: The Battle of the Five Armies.



NieuwsFilm

meest populair