Setting Pixar-film 'Finding Dory' onthuld

Waar speelt de film zich bovenal af?

Tijdens de Comic-Con Experience in Brazilië warden wat details onthuld over Andrew Stantons Pixar-film Finding Dory. Belangrijkst is de onthulling van de setting van de film, die niet de oceaan blijkt te zijn. In plaats daarvan zal de film zich volgens Pixar voorzitter Jim Morris bovenal af gaan spelen op een andere waterlocatie.

Morris vertelde dat in de film Dory (Ellen DeGeneres) op zoek gaat naar haar ouders. Die zoektocht begint enkele maanden na de gebeurtenissen in Finding Nemo. Dory woont samen met Marlin (Albert Brooks) en Nemo (Alexander Gould) in het rif en gaat met Nemo mee op een schoolreis. Tijdens dat reisje komen wat herinneringen terug en begint een groots avontuur dat Dory terug zal leiden naar haar familie.

Het overgrote deel van de film zou zich afspelen in het Marine Biology Institute of California. Dat wordt door Morris omschreven als een ”gigantisch rehabilitatie complex voor zee- en aquariumleven. Dory ontdekt dat ze daar geboren en opgegroeid was en uiteindelijk toen ze nog een jonge vis was in de oceaan vrijgelaten werd.”

Daarmee zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om nieuwe personages te introduceren. We kennen er al een paar: Dory’s ouders, Charlie en Jenny, worden ingesproken door Eugene Levy en Diane Keaton. Dan is er nog de beluga Bailey die ingesproken wordt door Ty Burrell. Andere personages zouden ingesproken worden door Idris Elba en Dominic West.

Finding Dory gaat op 28 juni 2016 in première.



NieuwsFilm

meest populair