Scenario Bond-film 'Spectre' gelekt

Het betreft een vroege versie van het script.

Het zit Sony niet echt mee. Onlangs bleek al dat de productie van de vierentwintigste Bond-film, Spectre, ver over budget ging en dat de film zo’n driehonderd miljoen dollar zou kosten. Nu blijkt het scenario ook nog gelekt te zijn. Volgens de producenten van de film betreft het overigens een oudere versie van het scenario en zou alles gedaan worden om de verspreiding ervan tegen te gaan.

Het lekken van het scenario is deel van de gigantische hack bij Sony, waarbij vele terrabytes aan informatie ontvreemd zijn en die zorgen voor een gestage stroom van onthullingen rond het productiebedrijf. Zo waren er al verhalen over nieuwe projecten van de filmstudio en is er ophef ontstaan over de denigrerende wijze waarop er in interne mails geschreven wordt over acteurs, actrices en bekende mensen als Barack Obama.

De filmstudio is al een paar weken geleden slachtoffer geworden van de grote hack. Naar verluidt zou deze zijn uitgevoerd door Noord-Korea, dat ontevreden is over de film The Interview, waarin Kim-Jong Un, de dictator van het land, voor gek wordt gezet. Het land zelf ontkent overigens alle betrokkenheid.



NieuwsFilm

meest populair